Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα η Gulf Air

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα η Gulf Air
gulf air
Νέοι ελληνικοί προορισμοί και συζητήσεις για πτήσεις κοινών κωδικών με την Aegean στο στόχαστρο του εθνικού αερομεταφορέα του Μπαχρέιν.

Στον προορισμό της Ελλάδας ποντάρει για το επόμενο διάστημα η αεροπορική εταιρεία Gulf Air, δρομολογώντας την προσθήκη νέων προορισμών στο δίκτυό της αλλά και την αύξηση των συχνοτήτων σε δρομολόγια που εκτελεί ήδη από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την ίδια στιγμή μάλιστα, υπό διερεύνηση βρίσκεται και η πιθανότητα συνεργασίας της με την Aegean Airlines για πτήσεις κοινών κωδικών που θα συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με άλλες πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας.

Για την ακρίβεια, όπως ανέφεραν χθες τα στελέχη του εθνικού αερομεταφορές του Μπαχρέιν, εκτός από τα δρομολόγια από και προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αλλά και αυτά που εκτελεί προς Μύκονο και Σαντορίνη, στο στόχαστρο για την επόμενη χρονιά μπαίνει το νησί των Ιπποτών ενώ εξετάζονται και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας.

Η προσθήκη νέων δρομολογίων αλλά και οι πτήσεις κοινών κωδικών αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην συνδεσιμότητα της πόλης, της χώρας και ολόκληρης της περιοχής με την Ελλάδα δεδομένου ότι μόνο το 56% των επιβατών που ξεκινά από την Αθήνα ταξιδεύει με τελικό προορισμό το Μπαχρέιν ενώ το 44% έχει ως τελικό προορισμό κάποια άλλη περιοχή της Ασίας, με την οποία δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση. Σημειωτέων ότι οι επιβάτες της Gulf Air σήμερα είναι στην πλειονότητά τους (81%) ξένοι και μόλις 19% είναι Έλληνες και το 57% αυτών ταξιδεύει για λόγους αναψυχής, το 33% για επαγγελματικούς λόγους ενώ ένα 10% επισκέπτεται φίλους και συγγενείς (friends and family).

Προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυση του στόλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gulf Air συνδέει την Αθήνα με το Μπαχρέιν εδώ και 40 χρόνια. Από τον Μάρτιο του 2001 δε, όπου και λειτούργησε για πρώτη φορά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», η εταιρεία έχει μεταφέρει περίπου 800 χιλιάδες επιβάτες από και προς την Αθήνα, εκτελώντας 10.000 πτήσεις, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν αναπτύσσεται συνεχώς και πλέον, παρά την πανδημία πετά με πληρότητα άνω του 80% στα αεροσκάφη του. Ενδεικτικό της ισχυρής αυτής ανάπτυξης είναι και το γεγονός ότι τους πρώτους 9 μήνες του 2022 η εταιρεία έχει σημειώσει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, 14% ως προς τον αριθμό των επιβατών και 18% ως προς τον αριθμό των πτήσεων, σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της μάλιστα η Gulf Air προχωρά ένα εκτενές επενδυτικό πλάνο το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την διεύρυνση του στόλου της. Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία έχει παραγγείλει 12 αεροσκάφη Boeing 787, εκ των οποίων έχει παραλάβει τα 7, αλλά και 29 Airbus neo, εκ των οποίων έχει παραλάβει τα 10.

«Η Gulf Air επιχειρεί εδώ και 73 χρόνια, εξυπηρετώντας 53 προορισμούς σε 28 χώρες. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές και η Gulf Air από 3 αστέρων έχει μετατραπεί σε μια αεροπορική εταιρεία 5 αστέρων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Waleed Abdulhameed Al Alawi, CEO της Gulf Air. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε. Το γεγονός επιβεβαιώνει άλλωστε όπως εξήγησε και η λίστα αξιολόγησης της Skytrax, στην οποία η Gulf Air μέσα σε πέντε χρόνια έχει ανέβει 67 θέσεις (από την 89η θέση που βρισκόταν προ πενταετίας αναρριχήθηκε στην 44η το 2021 ενώ το 2022 βρέθηκε στην 22η θέση).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με «Ελληνικό Πρωινό» οι Ξενοδόχοι και το Αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Πάνω από επίπεδα του 2019 κατά 1,5% η κίνηση εσωτερικού

Aegean: H επιστροφή στην κανονικότητα, οι θετικές προοπτικές αλλά και τα ερωτηματικά του χειμώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider