Shaquille O'Neal: Ποια επενδυτική αρχή του Jeff Bezos με καθόρισε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shaquille O'Neal: Ποια επενδυτική αρχή του Jeff Bezos με καθόρισε
Από τότε που αποσύρθηκε από την 19χρονη καριέρα του στο μπάσκετ το 2011, ο O'Neal γνωρίζει επιτυχία και εκτός γηπέδου.

Την επενδυτική αρχή του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, που εξακολουθεί να τον εμπνέει έως και σήμερα, μοιράστηκε ο θρύλος του NBA, Shaquille O'Neal, μιλώντας στο CNBC.

«Ήμουν σε ένα συνέδριο τεχνολογίας στο Βέγκας και άκουσα τον σπουδαίο Τζεφ Μπέζος να λέει ‘Αν επενδύεις σε πράγματα, αλλάζεις τις ζωές των ανθρώπων’, ανέφερε ο O’Neal, προσθέτοντας: «Ποτέ μην σκέφτεσαι την οικονομική πτυχή… δεν είναι σημαντικό για μένα».

«Βασικά βασίζεται σε μια αρχή - την πίστη. Πιστεύετε στο προϊόν; Θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων;... Αυτό είναι για μένα», εξήγησε.

Από τότε που αποσύρθηκε από την 19χρονη καριέρα του στο μπάσκετ το 2011, ο O'Neal γνωρίζει επιτυχία και εκτός γηπέδου.

Ο 50χρονος ήταν από τους πρώτους επενδυτές στην Google και έκτοτε έχει συγκεντρώσει ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στην Apple, κατέχοντας 17 καταστήματα της αλυσίδας αμερικανικών φούρνων Auntie Anne's, 40 γυμναστήρια και πάνω από εκατό εστιατόρια Five Guys. Ίδρυσε επίσης τη δική του αλυσίδα γρήγορου φαγητού Big Chicken.

Δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τον Μπέζος

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Hall-Of-Famer του NBA είπε ότι «τρόμαξε» από τα σχέδιά του Jeff Bezos να υποβάλει προσφορά για την ιδιοκτησία των Phoenix Suns.

«Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τον Jeff Bezos. Με ενδιέφερε πολύ. Η ομάδα μου ενδιαφέρθηκε πολύ», είπε.

Ο Bezos είναι ένας από τους πολλούς δισεκατομμυριούχους που φέρεται να εξετάζουν μια προσφορά για τους Suns, σύμφωνα με το ESPN.

Το franchise των Suns αξίζει επί του παρόντος 1,8 δισ. δολάρια και θα μπορούσε να πουληθεί για τουλάχιστον 2,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Forbes.

Όταν ρωτήθηκε για το ποια επενδυτικά projects κεντρίζουν το ενδιαφέρον του, ο O’Neal παραδέχτηκε ότι λαμβάνει «πολλά πράγματα στο γραφείο του κάθε μέρα».

«Όλοι θέλουν ένα κομμάτι από σένα… Και τα περισσότερα τα απορρίπτουμε», είπε.

Ωστόσο, ο O'Neal πρόσθεσε ότι η απόφαση για επένδυση κεφαλαίων συνήθως λαμβάνει χώρα όταν η πλειοψηφία του πάνελ των επενδυτών δίνει το «πράσινο φως» σε μια ιδέα.

«Πας πρώτα στο πάνελ. Αν πας στο πάνελ και αρέσει στους τέσσερις από τους πέντε, το κάνουμε», σχολίασε, τονίζοντας ξανά ότι δεν αφήνει την οικονομική πτυχή των πραγμάτων να θολώσει τις αποφάσεις του.

Διαμάχες γύρω από το NBA στην Κίνα

Όταν ρωτήθηκε για τις διαμάχες σχετικά με την προβολή του NBA στην Κίνα, ο O'Neal παραδέχτηκε ότι τον ενοχλεί.

Τον Μάρτιο του 2022, το NBA άρχισε να εκπέμπει ξανά στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας μετά από σχεδόν τρία χρόνια απαγόρευσης.

Η διαμάχη μεταξύ της Κίνας και του NBA πυροδοτήθηκε το 2019, όταν το τότε στέλεχος των Houston Rockets, Daryl Morey, κοινοποίησε μια εικόνα προς υποστήριξη των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ. Η ανάρτηση οδήγησε σε διακοπή της προβολής αγώνων και απόσυρση κινεζικών εταιρειών από τη χορηγία από το πρωτάθλημα.

«Ξέρω ότι στην Κίνα, αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ», είπε ο O'Neal.

«Και ξέρω επίσης ότι, παρά τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, υπάρχουν δύο πράγματα που θα ηρεμούν πάντα τους ανθρώπους - ο αθλητισμός και η μουσική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες πιέσεις στο ευρώ έναντι του δολαρίου – Πτώση και για τη στερλίνα

Κνοτ (ΕΚΤ): Υποτιμάται ο κίνδυνος του πληθωρισμού - Θα αυξηθούν τα επιτόκια

Η πιο επικερδής υπηρεσία της Amazon ήταν κάποτε ένα «ριψοκίνδυνο στοίχημα» - Το ενθύμιο που κρατάει ο Μπέζος

gazzetta
gazzetta reader insider insider