GM: Πούλησε 555.580 οχήματα το γ' τρίμηνο - 24% υψηλότερα από πέρυσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Πούλησε 555.580 οχήματα το γ' τρίμηνο - 24% υψηλότερα από πέρυσι
Περισσότερες από τις πωλήσεις της Toyota από την General Motors.

Η General Motors ξεπέρασε σε πωλήσεις την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο, αλλά αναλυτές και επενδυτές ανησυχούν ότι το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται θα οδηγήσει σε μελλοντικές πτώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, η GM δήλωσε πως πούλησε 555.580 οχήματα το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, 24% υψηλότερα από πέρυσι, όταν οι ελλείψεις αποθεμάτων έπληξαν τις πωλήσεις. Οι πωλήσεις της Toyota μειώθηκαν κατά 7,1% στα 526.017 οχήματα την ίδια περίοδο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ πρόσθεσε ότι θα ενισχύσει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων Chevrolet ως απάντηση στην υψηλότερη ζήτηση.

Μέχρι στιγμής, η έλλειψη αυτοκινήτων λόγω διαταραχών στον εφοδιασμό βρίσκει τους καταναλωτές πρόθυμους να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν τώρα ότι η ζήτηση μπορεί να μειωθεί τα επόμενα τρίμηνα, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια αποθαρρύνουν τους πολίτες.

Η εταιρία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων CarMax έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου την Πέμπτη, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές άρχισαν να χάνουν το ενδιαφέρον τους λόγω του υψηλού πληθωρισμού δεκαετιών.

Παράλληλα, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν τη Δευτέρα, αφού πούλησε λιγότερα από τα αναμενόμενα οχήματα το τρίτο τρίμηνο και επηρεάστηκε αρκετά από τις διαταραχές στην παραγωγή που έλαβαν χώρα σε Κίνα και ΗΠΑ κατά τους προηγούμενους μήνες.

Αναλυτικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός του Μασκ ανακοίνωσε πως συνολικά στο γ' τρίμηνο παρέδωσε συνολικά 343.000 οχήματα, την στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα της Street Account του FactSet ανέμεναν την παράδοση 364.660 οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετά την Tesla, στην Ευρώπη και η Fisker

Ο Ίλον Μασκ παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus στη Μέρα Τεχνητής Νοημοσύνης της Tesla

Συνεργασία TeamViewer και Hyundai για την ψηφιακή καινοτομία  στο Smart Factory αυτοκινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider