EY: O Γιώργος Παπαδημητρίου, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος από 1/2023

Newsroom
Μοιράσου το
EY: O Γιώργος Παπαδημητρίου, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος από 1/2023
Καθήκοντα νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥ Ελλάδος αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2023, ο κος Γιώργος Παπαδημητρίου, διαδεχόμενος τον κο Παναγιώτη Παπάζογλου. 

Καθήκοντα νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥ Ελλάδος αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2023, ο κος Γιώργος Παπαδημητρίου, διαδεχόμενος τον κο Παναγιώτη Παπάζογλου.

Ο κος Γιώργος Παπαδημητρίου ξεκίνησε την καριέρα του το 2000, και εντάχθηκε στην EY Ελλάδος το 2002. Το 2007, έγινε ο νεότερος Εταίρος στην ιστορία της ΕΥ Ελλάδος. Διετέλεσε Επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το 2008 μέχρι τα τέλη του 2014, θέτοντας τις βάσεις για την πολύ σημαντική ανάπτυξη του τμήματος αυτού στην ελληνική αγορά. Από τις αρχές του 2015 ανέλαβε επικεφαλής του Financial Services Sector στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), ενώ από τον Ιανουάριο του 2021, είναι ο EY Markets and Accounts Leader για την περιοχή αυτή.

Μοιράζεται συχνά την πολύχρονη εμπειρία του και τις γνώσεις του για το επιχειρείν, συμμετέχοντας ως ομιλητής σε συνέδρια, καθώς και ως εισηγητής σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια της EY. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει πρώτος Περιφερειακός Διευθυντής του ελληνικού παραρτήματος του Professional Risk Managers’ International Association, του οποίου ήταν και ιδρυτής. Είναι πιστοποιημένος Chartered Financial Analyst (CFA), Professional Risk Manager (PRM), Financial Risk Manager (FRM), καθώς και Certified Financial Services Auditor (CFSA). Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το London School of Economics (LSE) και έχει δύο γιους.

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη θητεία του στις 31 Δεκεμβρίου 2022, κος Παναγιώτης Παπάζογλου, εργάζεται στην EY από το 1988 και ανέλαβε τη σημερινή του θέση τον Ιούλιο του 2010. Τον Ιανουάριο του 2011, ανέλαβε, επίσης, τον ρόλο του επικεφαλής της ΕΥ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει διατελέσει, επίσης, EY Markets and Accounts Leader για την περιοχή της CSE/CESA, από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2020, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY στη Βουλγαρία για τρία χρόνια (2006-2008), καθώς και επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY στη Ρουμανία για δύο χρόνια (2009-2010).

Στη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου, η ΕΥ Ελλάδος αναπτύχθηκε δυναμικά, με γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και, πιο πρόσφατα, στην Πάτρα, πολλαπλασιάζοντας τα μεγέθη της και κατακτώντας κορυφαία θέση στην ελληνική αγορά, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της αυξήθηκε κατά περίπου 250%, ξεπερνώντας πλέον τους 1900 εργαζόμενους, από 540.

Ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που παραδίδω τα ηνία της εταιρείας στον Γιώργο Παπαδημητρίου. Ο Γιώργος εκπροσωπεί τη νέα γενιά των άξιων στελεχών της ΕΥ, που ανδρώθηκαν σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, και στα οποία οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, η εντυπωσιακή ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια. Συνδυάζει την κατανόηση της σύγχρονης τεχνολογίας, που βρίσκεται σήμερα στην αιχμή των υπηρεσιών μας, με την προσήλωση σε αρχές και αξίες που είναι απαραίτητες για να αναπτυχθεί μια εταιρεία και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ενδιαφερομένων μερών. Είμαι βέβαιος ότι, υπό την καθοδήγησή του, η ΕΥ θα συνεχίζει να παρέχει το κορυφαίο επίπεδο υπηρεσιών που αναμένουν οι πελάτες μας και να προσελκύει το ανθρώπινο δυναμικό που χρειαζόμαστε για να σταθούμε άξιοι της εμπιστοσύνης τους και να υλοποιούμε το όραμά μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου».

Ο κος Γιώργος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους Εταίρους της ΕΥ Ελλάδος για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, καθώς επίσης και τον Πάνο Παπάζογλου, για την καθοριστική συμβολή του στο να καταστεί η ΕΥ Ελλάδος η ταχύτερα αναπτυσσόμενη, αλλά και πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο της. Μέσω των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μας υπηρεσιών, με τη βοήθεια όλης της ηγετικής ομάδας της ΕΥ και των στελεχών μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με αφοσίωση τους πελάτες μας, για να αντιμετωπίσουν τις πολύπλευρες προκλήσεις της σημερινής εποχής, ούτως ώστε να μπορέσουν να διαδραματίσουν τον κρίσιμο ρόλο τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε στους ανθρώπους μας, τις προϋποθέσεις, το πλέον κατάλληλο περιβάλλον και τη συνεχή υποστήριξή μας, για να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, να εξελίσσονται και να ικανοποιούν τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να επιβάλει πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο

Tesla: Κάτω από τις προβλέψεις οι παραδόσεις οχημάτων στο γ' τρίμηνο

Τουρκία: Συλλήψεις για τη «βουτιά» στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Όλες οι ειδήσεις

12:46

Τρόφιμα: Υποχωρούν οι τιμές για 8ο μήνα παγκοσμίως - Οριακή μείωση τον Νοέμβριο

12:36

Το Κρεμλίνο απέρριψε τους όρους του Μπάιντεν για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Πούτιν

12:30

ΥΠΟΙΚ: Αυτές είναι οι 12 χρεώσεις για τις οποίες ζητά μείωση από τις τράπεζες

12:25

Space Hellas: Αύξηση τζίρου 37% για το 9μηνο - EBITDA στα 5,6 εκατ. ευρώ

12:20

Μια παράδοξη σιωπηρή «αλλαγή» στην ατζέντα της ΕΚΤ με πολλή - πολλή σημασία

12:17

Τουρκία: Η χώρα ενισχύει το οπλοστάσιό της κατά του Τύπου πριν από τις εκλογές

12:13

Μ. Βαρβιτσιώτης: Είμαστε ψυχολογικά, στρατιωτικά και πολιτικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή

12:09

Σχεδόν 4.000 πυρκαγιές σε σπίτια εκδηλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα

12:02

ΔΕΔΑ: Δωρεά 10 απινιδωτών στο Δ' Σώμα Στρατού «ΘΡΑΚΗ»

11:59

Αέριο: Κορυφώνονται οι πιέσεις για «σκληρότερο» πλαφόν - Νέο προσχέδιο από Ελλάδα και 4 κράτη

11:54

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ 25 χρόνια Έρευνα και Ανάπτυξη

11:53

Action 24, η ενημέρωση σε πρώτο πλάνο - Πρεμιέρα τη Δευτέρα 5/12 στις 06:00

11:53

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα πιστοποιημένο μεταχειρισμένο Rolex απευθείας από τη Rolex

11:51

Η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας- Αλβανία και Δυτ. Βαλκάνια στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια με την ΥΠΕΞ της Αλβανίας

11:47

Τρόφιμα, Αγρότες και Επιδοτήσεις...

11:33

Συναγερμός στην Τουρκία - Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Σαμψούντας

11:28

Τζούρος (Τρ. Πειραιώς): Οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις ΑΠΕ 9 -10 δισ. ευρώ

11:28

Οικονόμου: Κοντά στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές – Τι είπε για «κόκκινα» δάνεια

11:18

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε οχήμα της Ιταλικής Πρεσβείας -Τι είπε η Μελόνι

11:09

Η σωματική άσκηση μειώνει τη θνητότητα σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

11:09

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:05

«Χάνει» τις 920 μονάδες στο Χρηματιστήριο

11:00

Volvo Car: Αύξηση 12% των πωλήσεων τον Νοέμβριο

10:50

Το Υπερταμείο βραβεύθηκε για τις πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας που εφαρμόζει

10:35

Η Επ. Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση της «Αφοί Δεναξά» από τη Μασούτης

10:27

Επιστολή Αθήνας προς ΟΗΕ: Προειδοποιεί για κίνδυνο αποσταθεροποίησης από το τουρκολυβικό μνημόνιο

10:26

Γερμανία: Σημαντική αύξηση για το εμπορικό πλεόνασμα - Στα 6,9 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο

10:22

Γιατί οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ ζητούν την επιστροφή των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο

10:19

Οφειλές προς τον ΕΦΚΑ: Η διαδικασία υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση σε έως 24 δόσεις - Τα ψιλά γράμματα

10:11

Mevaco: Αύξηση τζίρου και κερδών στο γ' τρίμηνο και στο εννεάμηνο