Προχωρά η μήνυση $10 δισ. του Byron Allen κατά της McDonald’s για φυλετικές διακρίσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρά η μήνυση $10 δισ. του Byron Allen κατά της McDonald’s για φυλετικές διακρίσεις
Ο Allen κατηγορεί την αλυσίδα ταχυφαγείων πως δεν δίνει σε μέσα ενημέρωσης αφροαμερικανικών συμφερόντων, δίκαιο μερίδιο από τον τεράστιο διαφημιστικό προϋπολογισμό της. 

Προχωράει η μήνυση κατά των McDonald’s Corp ύψους 10 δισ. δολαρίων από τον ιδρυτή και επικεφαλής της Allen Media Group, Byron Allen, καθώς αμερικανικό δικαστήριο έκρινε πως ο Αφροαμερικανός επιχειρηματίας μπορεί να φέρει την αγωγη του ενώπιον των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Ο Allen κατηγορεί την αλυσίδα ταχυφαγείων για φυλετική διάκριση και συγκεκριμένα πως η McDonald’s δεν δίνει σε μέσα ενημέρωσης αφροαμερικανικών συμφερόντων, δίκαιο μερίδιο από τον τεράστιο διαφημιστικό προϋπολογισμό της.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο Allen δήπως πως η αγωγή του αφορά «στην οικονομική συμπερίληψη των επιχειρήσεων αφροαμερικανικών συμφερόντων στην οικονομία των ΗΠΑ. Η McDonald’s λαμβάνει δισεκατομμύρια (δολάρια) από τους Αφροαμερικανούς καταναλωτές και δεν δίνει τίποτα πίσω. Το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην Αμερική είναι το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ της εταιρικής Αμερικής και της Μαύρης Αμερικής και η McDonald’s είναι ένοχη που διαιωνίζει αυτή την ανισότητα. (Αυτός) ο οικονομικός αποκλεισμός πρέπει άμεσα να σταματήσει».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allen Media Group, έχει παρελθόν με τον αμερικανικό κολοσσό γρήγορου φαγητού. Πέρυσι είχε ανακοινώσει ό,τι είχε στείλει επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της McDonald’, ζητώντας την απόλυση του επικεφαλής της, Chris Kempczinski, με αφορμή ένα γραπτό μήνυμα του Kempczinski που είχε δει το φως της δημοσιότητας μετά τον πυροβολισμό και θάνατο δύο μαύρων παιδιών. Η αγωγή του Allen κατά της εταιρείας υπεβλήθη, μετά από άρνηση της McDonald’s να συνάψει συμφωνία με τις εταιρείες ψυχαγωγίας του Αφροαμερικανού επιχειρηματία, Entertainment Studios και Weather Group. Ο Allen υποστήριξε πως το γραπτό μήνυμα του Kempczinski έχει χαρακτήρα φυλετικών διακρίσεων και φυλετικών στερεοτύπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέκταση συνεργασίας Intracom Defence- Boeing στα αεροσκάφη V-22

Η Goldman Sachs επεκτείνει τη Συναλλακτική Τραπεζική της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Adecco: Οφέλη και στις επιχειρήσεις από την τετραήμερη εργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider