Νέος CEO στη Shell μετά από σχεδόν μία δεκαετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος CEO στη Shell μετά από σχεδόν μία δεκαετία
Ο προκάτοχος του Sawan παραιτείται μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι του ενεργειακού κολοσσσού.

Διευθύνων σύμβουλος της Shell αναλαμβάνει ο Wael Sawan, επικεφαλής για το φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Ο Sawan θα αντικαταστήσει τον Ben van Beurden, ο οποίος θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Tην 1η Ιανουαρίου ο Sawan θα αναλάβει το νέο του πόστο ενώ ο van Beurden θα συνεχίσει να εργάζεται ως σύμβουλος στο ΔΣ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το Reuters είχε επισημάνει ότι η Shell είχε επιλέξει τέσσερις υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου του Sawan, για να διαδεχθούν τον van Beurden που παραιτείται μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι του κολοσσού της ενέργειας.

Ο Καναδός προηγουμένως ήταν επικεφαλής της επιχείρησης παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Shell και θεωρήθηκε «φαβορί» για τη διαδοχή του van Beurden, σύμφωνα με πηγή ειδησεογραφικού πρακτορείου.

«Θα είμαστε πειθαρχημένοι και επικεντρωμένοι σε όσα μετράνε, καθώς συνεργαζόμαστε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να προσφέρουμε την αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και καθαρότερη ενέργεια που χρειάζεται ο κόσμος», δήλωσε ο Sawan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αγωγή της Καλιφόρνια κατά της Amazon για «τεχνητά υψηλές τιμές» προς τους καταναλωτές

Callista Crafts: Οι δερμάτινες made in Greece τσάντες που έχουν ταξιδέψει ως την Αμερική

ΗΠΑ: Η τεχνολογική Twilio απολύει το 11% των υπαλλήλων της

gazzetta
gazzetta reader insider insider