Intracom Telecom και MAS αναλαμβάνουν την υλοποίηση Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intracom Telecom και MAS αναλαμβάνουν την υλοποίηση Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ
Η ανακοίνωση από την εταιρία τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων και την εταιρεία επιλύσεων λογισμικού στον τομέα της ενέργειας.

Η Intracom Telecom ανακοινώνει την ανάληψη κοινού έργου με την MAS SA, για την υλοποίηση των Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ, ύψους 6.312.640 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση λογισμικού και εξοπλισμού και την παροχή υπηρεσιών για λειτουργία και υποστήριξη των E.C.C. (Κέντρα Ενεργειακού Ελέγχου), καθώς και τριετής συντήρηση από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 66 μήνες και θα ενταχθεί πλήρως στο υφιστάμενο εταιρικό Πληροφοριακό Σύστημα του Διαχειριστή ΜΔΝ (Μη Διασυνδεδεμένες Νήσους), καλύπτοντας τις ανάγκες λειτουργίας του Ηλεκτρικού Συστήματος (ΗΣ) της Ρόδου και του Κεντρικού ΚΕΕ των Αθηνών.

Η Intracom Telecom θα αξιοποιήσει τα συστήματα υποδομών Η/Υ και δικτύων (IT&C), Cyber Security και Data Warehouse / Management Information System και Helpdesk που διαθέτει, ενώ η MAS ΑΕ παρέχει τα καινοτόμα συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας (Energy Management System), Διαχείρισης Αγοράς (Market Management System) και Αυτοματισμού και Ελέγχου των Υποσταθμών μέσω RTUs αντιστοίχως.

Ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, Γενικός Διευθυντής του Services Business Division της Intracom Telecom, σημείωσε: «Οι καινοτόμες τεχνολογίες μας, η αποτελεσματικότητα των συστημάτων μας και η εκτεταμένη εμπειρία της εταιρείας στην ενοποίηση συστημάτων σε έργα υψηλής πολυπλοκότητας, συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εφαρμογή λύσεων που υποστηρίζουν τα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά».

Ο κ. Θεοφάνης Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής Λύσεων Λογισμικού στη MAS EUROPE, σημείωσε: «Όντας η κορυφαία ελληνική εταιρεία που έχει αναπτύξει μια ολιστική λύση λογισμικού για τη διαχείριση ολόκληρης της ενεργειακής αλυσίδας και με βάση τη μακροχρόνια εμπειρία μας σε ένα ευρύ φάσμα έργων και υπηρεσιών στον τομέα της ενέργειας, εγγυόμαστε την παροχή καινοτόμων Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός εξελιγμένου Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

KPMG: Τα τέσσερα προφίλ ηγεσίας στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Στο 99,089% το ποσοστό της Quest Συμμετοχών στην Γ.Ε. Δημητρίου

Inditex: Αύξηση των κερδών στο α' εξάμηνο - Στα 1,79 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider