Lufthansa: Ματαιώνεται η απεργία - Συνδικάτα και διοίκηση συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lufthansa: Ματαιώνεται η απεργία - Συνδικάτα και διοίκηση συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις
Το συνδικάτο ζητούσε αυξήσεις μισθών 5,5% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου καθώς και αύξηση 8,2% το 2023, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Ματαιώνεται τελικά η προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, απεργία των πιλότων της Lufthansa καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία την τελευταία στιγμή μεταξύ του συνδικάτου Vereinigung Cockpit (VC) και της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας για το ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς.

Το συνδικάτο είχε προκηρύξει απεργία για αύριο και την Πέμπτη για τα επιβατικά αεροσκάφη και για την Παρασκευή για τα κάργκο, όμως «επιτεύχθηκε συμφωνία» και η κινητοποίηση ματαιώνεται, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Το VC είπε ότι συμφωνήθηκε η βάση ενός συνολικού πακέτου μισθολογικών και διαρθρωτικών θεμάτων, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις αλλά σημείωσε ότι «αρκεί» για να ματαιωθεί η απεργία. Το συνδικάτο ζητούσε αυξήσεις μισθών 5,5% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου καθώς και αύξηση 8,2% το 2023, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lufthansa: Απεργούν εκ νέου οι πιλότοι στην Γερμανία

Lufthansa: Απεργούν οι πιλότοι στις 2 Σεπτεμβρίου - Ακυρώνονται σχεδόν όλες οι πτήσεις

Lufthansa: Οι πιλότοι απειλούν με απεργία, ζητούν αύξηση μισθού 5,5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider