Credit Suisse: Σχεδιάζει να περικόψει 3.200 θέσεις εργασίας μόνο στη Ζυρίχη;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Σχεδιάζει να περικόψει 3.200 θέσεις εργασίας μόνο στη Ζυρίχη;
Credit Suisse
Όπως σημειώνει και το πρακτορείο Reuters, και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι θα μπορούσαν να περικοπούν έως και 4.000 θέσεις εργασίας.

Σχέδια για περικοπή 3.200 θέσεων εργασίας στη Ζυρίχη φέρεται να έχει η Credit Suisse, ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους, όπως ανέφερε την Πέμπτη η ελβετική εφημερίδα Blick, επικαλούμενη πηγή της εταιρείας που δεν κατονομάζεται.

Όπως σημειώνει και το πρακτορείο Reuters, και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι θα μπορούσαν να περικοπούν έως και 4.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού μεγέθους στα κεντρικά της γραφεία στη Ζυρίχη, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

«Είπαμε ότι θα ενημερώσουμε για την πρόοδο στην ολοκληρωμένη αναθεώρηση της στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε αποτελέσματα γ’ τριμήνου. Οποιαδήποτε αναφορά για πιθανά αποτελέσματα πριν από αυτό είναι εντελώς κερδοσκοπική», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας απαντώντας στα δημοσιεύματα.

Η Credit Suisse όρισε τον Ιούλιο τον επικεφαλής διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, Ulrich Koerner, ως νέο CEO, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη υποβάθμιση του τμήματος της επενδυτικής τραπεζικής και τη μείωση του κόστους άνω του 1 δισ. δολαρίων για να βοηθήσει την τράπεζα να ανακάμψει από μια σειρά σκανδάλων και ζημιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Η Credit Suisse αντιμέτωπη με κεφαλαιακό κενό 4,1 δισ. δολαρίων

Credit Suisse: Ο Dixit Joshi νέος οικονομικός διευθυντής 

Προς νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse, έπειτα από τις υποβαθμίσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider