Apple: Εξετάζει την παραγωγή Apple Watches και MacBooks στο Βιετνάμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Εξετάζει την παραγωγή Apple Watches και MacBooks στο Βιετνάμ
Hermes x Apple watch
Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να επεκτείνει την παραγωγική του δραστηριότητα εκτός της Κίνας.

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την έναρξη παραγωγής Apple Watches και MacBooks στο Βιετνάμ για πρώτη φορά στα χρονικά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της να φτιάξουν δοκιμαστική γραμμή παραγωγής των MacBook και των Apple Watch στο Βιετνάμ, ενώ βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις για παραγωγή των ακουστικών HomePod στη χώρα.

Μέχρι σήμερα, το μοναδικό προϊόν της Apple που κατασκευάζεται στο Βιετνάμ είναι τα AirPods, με την εταιρεία να φέρεται να έχει μεταφέρει μέρος της παραγωγής των iPad στη χώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η εξέλιξη δείχνει πως ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να επεκτείνει την παραγωγική του δραστηριότητα εκτός της Κίνας, καθώς επηρεάζεται από τα lockdown για τον κορονοϊό στην ασιατική χώρα και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, μετέδωσε το CNBC.

Υπενθυμίζεται πως στα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου που είχε ανακοινώσει η Apple, οι πωλήσεις των Mac διαμορφώθηκαν λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με πτώση 10% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Φρένο» στην παραγωγή προμηθευτών της Apple και της Toyota λόγω του καύσωνα

Κίνα: Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το δελτίο εν μέσω κύματος καύσωνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider