Θεσσαλονίκη: Παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων της «Μαλαματίνα»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων της «Μαλαματίνα»
Παράνομες έκρινε με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες εργαζόμενοι της Οινοποιίας «Μαλαματίνα ΑΕΒΕ» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Παράνομες έκρινε με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες εργαζόμενοι της Οινοποιίας «Μαλαματίνα ΑΕΒΕ» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπως ενημερώνει με σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της εταιρείας.

«Με τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίθηκε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές στην εταιρική εγκατάσταση της «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» στο Καλοχώρι, έχουν προκηρυχθεί παρανόμως, ερήμην των μελών τους και χωρίς να έχουν ληφθεί νόμιμες αποφάσεις από τα καταστατικά όργανά τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η διοίκηση της οινοποιίας αναφέρει, επίσης, ότι «η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις της και εκθέτει τη συμπεριφορά ομάδας συνδικαλιστών οι οποίοι, με τη συνδρομή άσχετων τρίτων προσώπων, παρανόμως κρατούν αποκλεισμένη τη μονάδα εδώ και δύο εβδομάδες, απαγορεύοντας την είσοδο σε όσους εργαζόμενους δεν συντάσσονται με τις απόψεις τους και επιθυμούν να εργαστούν».

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι επιφυλάσσεται να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο τα δικαιώματα των μετόχων της, όσο και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ιστορικής επιχείρησης και των εργαζομένων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider