Lufthansa: Συμφώνησε με το σωματείο για αύξηση των μισθών για το επίγειο προσωπικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lufthansa: Συμφώνησε με το σωματείο για αύξηση των μισθών για το επίγειο προσωπικό
Η Deutsche Lufthansa και το γερμανικό συνδικάτο Verdi κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις αυξήσεις μισθών για το προσωπικό της γης, ανακοίνωσαν η εταιρεία και το σωματείο.

Η Deutsche Lufthansa και το γερμανικό συνδικάτο Verdi κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις αυξήσεις μισθών για το επίγειο προσωπικό, ανακοίνωσαν η εταιρεία και το σωματείο.

Οι αλλαγές, οι οποίες αναμένουν ακόμη έγκριση από μια συνδικαλιστική επιτροπή, θα επηρεάσουν περίπου 20.000 εργαζόμενους με χερσαία καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Lufthansa Cargo και της Lufthansa Technik.

Η αύξηση του μισθού θα πραγματοποιηθεί σε τρία βήματα, με το πρώτο να είναι μια μηνιαία κατ' αποκοπή αύξηση 200 ευρώ που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου. Τα επόμενα βήματα είναι αύξηση 2,5% από την 1η Ιανουαρίου και 2,5% αύξηση από την 1η Ιουλίου του 2023, διευκρίνισε το σωματείο Verdi. Η αύξηση περιλαμβάνει προσαρμογή στον πληθωρισμό καθώς και αύξηση των πραγματικών μισθών.

Ο Michael Niggemann, διευθυντής προσωπικού και διευθυντές εργαζομένων στη Lufthansa, είπαν ότι το σχέδιο πολλαπλών βημάτων τέθηκε σε εφαρμογή για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που επιφέρει η πανδημία καθώς και το αβέβαιο οικονομικό σενάριο.

Οι συνομιλίες με τα πιλοτήρια και το πληρώματα καμπίνας συνεχίζονται, αλλά ο κ. Niggemann είπε ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να καταλήξει σε συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Lufthansa προβλέπει ότι τα κέρδη της θα συνεχίσουν να αυξάνονται τους προσεχείς μήνες εν μέσω αύξησης της ζήτησης, παρά το γεγονός ότι η έλλειψη προσωπικού ωθεί τα αεροδρόμια να περιορίσουν τη χωρητικότητα επιβατικών θέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider