Γαλλία: Ιστορικές ζημίες για την EDF, πριν από την κρατικοποίηση 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ιστορικές ζημίες για την EDF, πριν από την κρατικοποίηση 
Οι πωλήσεις της EDF διαμορφώθηκαν στα 66,26 δισ. ευρώ για το εξάμηνο, αυξημένες 67% σε ετήσιο επίπεδο λόγω των τιμών στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτρική ενέργεια.

Τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία κατέγραψε για το β' τρίμηνο του 2022 η EDF, που βρίσκεται στη διαδικασία κρατικοποίησης από την κυβέρνηση της Γαλλίας, εν μέσω της σφοδρής ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημίες 1,31 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2021 έναντι κερδών 3,74 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2021.

Ωστόσο, οι πωλήσεις της EDF διαμορφώθηκαν στα 66,26 δισ. ευρώ για το εξάμηνο, αυξημένες 67% σε ετήσιο επίπεδο λόγω των τιμών στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτρική ενέργεια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως δέχθηκε σημαντικό πλήγμα στα αποτελέσματα της που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πλαφόν των τιμών ενέργειας που επέβαλε η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται πως το γαλλικό δημόσιο αναμένεται να προσφέρει 9,7 δισ. ευρώ για την εξαγορά του συνόλου της εταιρείας μέχρι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ κερδών για την Shell - Επαναγορά ομολόγων έως 6 δισ. δολάρια

«Βουτιά» 48% στα κέρδη της Barclays - Πλήγμα 1,3 δισ. στερλινών από τις ΗΠΑ

Αύξηση κερδών και κάμψη εσόδων για τη γαλλική Orange

gazzetta
gazzetta reader insider insider