ASML: Άνοδος κερδών για τον προμηθευτή ημιαγωγών με φόντο το ρεκόρ παραγγελιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ASML: Άνοδος κερδών για τον προμηθευτή ημιαγωγών με φόντο το ρεκόρ παραγγελιών
Η ολλανδική εταιρεία, η οποία είναι από τους κορυφαίους προμηθευτές για τους κατασκευαστές chip, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,41 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Υψηλότερα καθαρά κέρδη β' τριμήνου ανακοίνωσε την Τετάρτη η ASML, εν μέσω νέου ρεκόρ παραγγελιών, καθώς κατάφερε να διατηρήσει τις αποστολές προς τους πελάτες της σε ταχύ ρυθμό, παρότι υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις για μείωση στις καταναλωτικές αγορές.

Η ολλανδική εταιρεία, η οποία είναι από τους κορυφαίους προμηθευτές για τους κατασκευαστές chip, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,41 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, ενισχυμένα από τα κέρδη ύψους 1,04 δισ. δολαρίων που σημείωσε το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 5,43 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 4 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που «έβλεπαν» έσοδα ύψους 5,28 δισ. δολαρίων. Αν και «έχασαν» τον στόχο των 1,44 δισ. δολαρίων που ήταν οι εκτιμήσεις για τα κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η ASML στην ανακοίνωση της αναφέρει πως τα περιθώρια επηρεάστηκαν από τα αυξημένα κόστη που προκάλεσε ο πληθωρισμός και τα κέρδη επλήγησαν από την καθυστερημένη επίσημη αναγνώριση των εσόδων, καθώς ορισμένα συστήματα απεστάλησαν στους πελάτες, πριν τον ολοκληρωμένο έλεγχο τους στην Ολλανδία.

Η ASML κυριαρχεί στην αγορά των συστημάτων λιθογραφίας, τα οποία είναι μηχανήματα τεραστίων διαστάσεων και τα οποία χρησιμοποιούν δέσμες φωτός για να δημιουργήσουν το κύκλωμα πάνω στα chip των υπολογιστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥ: Επένδυση άνω του 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογική πλατφόρμα επόμενης γενιάς

CPLP Shipping Holding: Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά του ομολογιακού

gazzetta
gazzetta reader insider insider