Goldman για ελληνικές τράπεζες: Αλλαγές στις συστάσεις για τις μετοχές - «Ουδέτερη» η Eurobank

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman για ελληνικές τράπεζες: Αλλαγές στις συστάσεις για τις μετοχές - «Ουδέτερη» η Eurobank
«Οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο στη βελτιστοποίηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους σημειώνεται στην έκθεση του τραπεζικού οίκου.

Σε αλλαγές στη σύσταση για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχώρα η Goldman Sachs, με τον τραπεζικό οίκο να εκτιμά πως οι ανοδικές τάσεις για το σύνολο του κλάδου θα παραμείνουν ισχυρές κατά το β' τρίμηνο του 2022.

Σε σχετικό report, οι αναλυτές της Goldman αναφέρουν πως «οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο στη βελτιστοποίηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους, την παραγωγή κεφαλαίου και των κεφαλαιακών "μαξιλαριών" τους για το α' τρίμηνο του 2022, καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις στις βασικές λειτουργικές τάσεις και αναμένουμε συνέχιση των τάσεων και το δεύτερο τρίμηνο».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο βαθμός της μακροοικονομικής αβεβαιότητας έχει αυξηθεί τους τελευταίους 3 μήνες, καθώς ο πληθωρισμός στην Ελλάδα επιτάχυνε στο 12% για τον Ιούνιο, από 11% τον Μάιο και 10% τον Απρίλιο, ενώ οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ υποχώρησαν για το 2022-2023 (από 4% - 5%/3,5% στις αρχές του έτους).

Ακόμα, οι αναλυτές της Goldman σημειώνουν πως το 10ετές ελληνικό ομόλογο αντέδρασε σε αυτές τις μακροοικονομικές εξελίξεις, ανεβαίνοντας σε περίπου 3,5% -4 % τον Ιούλιο, έχοντας διαμορφωθεί κατά μέσο όρο σε περίπου 1% το 2021.

Η αξιολόγηση των 4 συστημικών

Η Goldman επαναφέρει την αξιολόγηση «Buy» για την Εθνική Τράπεζα, με τιμή στόχο για το επόμενο 12μηνο τα 3,95 ευρώ (αυξημένη κατά 33% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής στην 13 Ιουλίου).

Ακόμα, υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Eurobank σε «Neutral» από «Buy», με τιμή στόχο τα 92 σεντ (από 1,5 ευρώ).

Για την Alpha Bank, η Goldman διατηρεί τη σύσταση «Buy», με τιμή στόχο τα 1,07 ευρώ 1,74 ευρώ.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Goldman διατηρεί τη σύσταση «Neutral», με τιμή στόχο τα 84 σεντ από 1,80 ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταχύτερη ρύθμιση δανείων ζητά το ΥΠΟΙΚ από τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider