Αλ. Εξάρχου (CEO Intrakat): Στόχος η κορυφή των υποδομών - Καμία μετοχική συνεννόηση με τους άλλους εφοπλιστές 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλ. Εξάρχου (CEO Intrakat): Στόχος η κορυφή των υποδομών - Καμία μετοχική συνεννόηση με τους άλλους εφοπλιστές 
Στόχος της νέας διοίκησης είναι σε ορίζοντα 3ετίας η Intrakat να φτάσει στη δεύτερη θέση στο χώρο των υποδομών, στοχεύοντας ακόμα και στη κορυφή σε βάθος χρόνου.

Πίστη στις εξαιρετικές προοπτικές και το μέγεθος της εταιρείας δείχνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας που έγινε νωρίτερά, (για αλλαγή του Δ.Σ.)

Ο κ.. Εξάρχου σημείωσε ότι η Winex(των Μπάκου - Καϋμενάκη) ποντάρει στο υγείες ανεκτέλεστο, στο διαχειρίσιμο μέγεθος της εταιρείας, στις προοπτικές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και στα projects του ομίλου στο real estate.

Μάλιστα, στόχος της νέας διοίκησης είναι σε ορίζοντα 3ετίας η Intrakat να φτάσει στη δεύτερη θέση στο χώρο των υποδομών, στοχεύοντας ακόμα και στη κορυφή σε βάθος χρόνου.

Αναφορικά με το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει από την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για το κατά πόσο η Winex δρα συντονισμένα μαζί με τους άλλους μετόχους - εφοπλιστές που μπήκαν στην εταιρία, ο κ. Εξάρχου δήλωσε ότι «απαντήσαμε στα ερωτήματα της ΕΚ. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει θέμα και όλα έγιναν σωστά, δεν χάνουμε τον ύπνο μας». Σε σχέση με το εάν οι παλιοί μέτοχοι πούλησαν νωρίτερά από ότι πρέπει (η περίοδος μετά από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) ανέφερε πως δεν είναι δική του δουλειά να απαντήσει.

Επίσης πρόσθεσε, σε σχέση με τον κύριο Δ. Κούτρα ότι «δεν έχουμε κάποια κακή σχέση, είναι ιστορικό στέλεχος, ενώ η Winex ενδιαφέρθηκε για το ποσοστό της Intracom».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει MoU επί συγκεκριμένων θεμάτων μεταξύ της Winex και τους άλλους εφοπλιστές.

Από εκεί και πέρα, είπε η Intrakat ενδιαφέρεται να μπει σε κάποιο σχήμα που θα μπει στην Αττική Οδό, ότι θα συνεργαστεί καλά με την Άκτωρ σε κάποια έργα που έχουν αναλάβει από κοινοί Intrakat και Άκτωρ, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν πρόθεσης της νέας διοίκησης για πώληση του -πολλά υποσχόμενου- τομέα των ΑΠΕ, εκτός αν υπάρχει κάποια πρόταση που θα εξετάσουν (υπήρχε παλιά από την BC Partners).

Επίσης είπε ότι εάν χρειαστεί στο μέλλον κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας, «ως Winex θα προτείνουμε κάποιες δράσεις και ελπίζουμε ότι οι άλλοι βασικοί μέτοχοι, αν πειστούν, έχουν κεφαλαία για να συμμετέχουν».

Τέλος, εξήρε το γεγονός ότι η Intrakat ξεπέρασε την 10ετή κρίση στις κατασκευές με αξιοπρέπεια να μικρές ζημιές σε σχέση με άλλους, εξήρε το προσωπικό της εταιρείας ενώ έκανε ειδική μνεία στην εξαίρετη δουλειά που έχει γίνει από Σ. Κόκκαλη και Π. Σουρέτη. «Η Intrakat είναι σε καλύτερη θέση απ΄ όλους στον κλάδο των κατασκευών για να αναπτυχθεί έσω των ΑΠΕ, με υγείες και ισχυρό ανεκτέλεστο, ΣΔΙΤ και νέα έργα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξάρχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Προτείνεται εννεαμελές ΔΣ στη Γενική Συνέλευση μετόχων – Αλ. Εξάρχου για CEO

gazzetta
gazzetta reader insider insider