JPMorgan: Πτώση κερδών 28% στο β' τρίμηνο - Κατώτερα των προσδοκιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan: Πτώση κερδών 28% στο β' τρίμηνο - Κατώτερα των προσδοκιών
Η JPMorgan, που είναι και η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στις ΗΠΑ, παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με την πορεία του τραπεζικού κλάδου.

Κατώτερα των προβλέψεων ήταν τα έσοδα και τα κέρδη που ανακοίνωσε η JPMorgan Chase για το β’ τρίμηνο πριν από το άνοιγμα της Wall Street, παρουσιάζοντας μια πτώση κερδών κατά 28%.

H τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 2,76 δολάρια ενώ η Refinitiv ανέμενε 2,88 δολάρια ανά μετοχή.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 31,63 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 31,95 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται, πως η JPMorgan, που είναι και η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στις ΗΠΑ, παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με την πορεία του τραπεζικού κλάδου.

Από τη μία πλευρά, τα επίπεδα ανεργίας στο τρίμηνο παρέμειναν χαμηλά, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις είχαν μικρή δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Η αύξηση των επιτοκίων και η αύξηση του κόστους δανεισμού σημαίνουν ότι η δανειοδοτική δραστηριότητα των τραπεζών γίνεται πιο κερδοφόρα.

Ανησυχία για τον κλάδο

Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν αρχίσει να μειώνουν τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του κλάδου λόγω ανησυχίας για μια επικείμενη ύφεση και οι περισσότερες μετοχές των μεγάλων τραπεζών έχουν βυθιστεί σε χαμηλά 52 εβδομάδων τις τελευταίες εβδομάδες. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες στις κεφαλαιαγορές καθώς και τα στεγαστικά δάνεια έχουν μειωθεί ραγδαία, με τις τράπεζες να αναγκάζονται να διαθέσουν χρήματα για πιθανές χρεοκοπίες καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης.

Τον Απρίλιο, η JPMorgan ήταν η πρώτη μεταξύ των μεγάλων τραπεζών που άρχισε να δεσμεύει κεφάλαια για απώλειες από δάνεια, «κλείνοντας» 902 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία πιστωτικών αποθεμάτων για το τρίμηνο.

Η επενδυτική τραπεζική βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας της κατάρρευσης της δραστηριότητας των IPO και της έκδοσης χρέους και μετοχών. Τον Μάιο, ο πρόεδρος της JPMorgan, Daniel Pinto, δήλωσε ότι οι τραπεζικές προμήθειες οδηγήθηκαν σε πτώση 45%. Τα έσοδα από τις αγορές, ωστόσο, θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 20% χάρη στην αστάθεια στα εμπορεύματα και τα επιτόκια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JPMorgan: Αν η Ρωσία μειώσει την παραγωγή αργού οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν στην... «στρατόσφαιρα»

Ντάιμον (JPMorgan): Έρχεται «οικονομικός τυφώνας» - Προετοιμαστείτε

gazzetta
gazzetta reader insider insider