H Transavia ακύρωσε το 15% των πτήσεών της κατά την πρώτη ημέρα απεργίας των πληρωμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Transavia ακύρωσε το 15% των πτήσεών της κατά την πρώτη ημέρα απεργίας των πληρωμάτων
Στην ακύρωση του 15% των συνολικών προγραμματισμένων πτήσεών της για την Τετάρτη προχώρησε η Transavia, καθώς η low cost αεροπορική και θυγατρική της  Air France-KLM βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα πληρώματα των αεροσκαφών της αναφορικά με το ύψος των μισθών.

Στην ακύρωση του 15% των συνολικών προγραμματισμένων πτήσεών της για την Τετάρτη προχώρησε η Transavia, καθώς η low cost αεροπορική και θυγατρική της Air France-KLM βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα πληρώματα των αεροσκαφών της αναφορικά με το ύψος των μισθών.

Πιο αναλυτικά, η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει δεκάδες πτήσεις -κυρίως προς ευρωπαϊκούς προορισμούς- από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, καθώς το συνδικάτο SNPNC είχε καλέσει τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την άρνηση της διοίκησης να παραχωρήσει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κύρια διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η πρόθεση της διοίκησης να δώσει αυξήσεις υπό τη μορφή μπόνους στους εργαζομένους, οι οποίοι επέμειναν πως οποιαδήποτε αύξηση θα πρέπει να συμβεί στις βασικές τους αμοιβές.

Η ακύρωση του 15% των πτήσεων της Transavia αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μίας κρίσης που διέρχεται ο κλάδος των αερομεταφορών στην Ευρώπη, καθώς ο συνδυασμός αυξανόμενης ζήτησης για ταξίδια, ελλείψεων προσωπικού και εργασιακών διαφορών έχει δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό» μίγμα στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lufthansa: Ακύρωση επιπλέον 2.000 πτήσεων για το καλοκαίρι

Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει έως και 20 πτήσεις ανά ημέρα για την Ευρώπη

Η British Airways ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι

gazzetta
gazzetta reader insider insider