Delta Airlines: Κέρδη στο τρίμηνο παρά την αύξηση του κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delta Airlines: Κέρδη στο τρίμηνο παρά την αύξηση του κόστους
Κέρδη εμφάνισε στο τρίμηνο η Delta Airlines, χάρη στους ταξιδιώτες που ήταν πρόθυμοι να καταβάλουν το αντίτιμο για να πετάξουν, αντισταθμίζοντας και με το παραπάνω τα αυξημένα κόστη.

Κέρδη εμφάνισε στο τρίμηνο η Delta Airlines, χάρη στους ταξιδιώτες που ήταν πρόθυμοι να καταβάλουν το αντίτιμο για να πετάξουν, αντισταθμίζοντας και με το παραπάνω τα αυξημένα κόστη.

Ο αερομεταφορέας δεσμεύτηκε, επίσης, να βελτιώσει την αξιοπιστία του μετά την αύξηση των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων που τον ανάγκασαν να περιορίσει τα καλοκαιρινά του δρομολόγια.

Η Delta είπε πως η δυναμικότητα του τρίτου τριμήνου θα φτάσει στο 83% με 85% των επιπέδων του 2019, γεγονός που δείχνει πως η εταιρεία εμμένει σε συντηρητικό πρόγραμμα δρομολογίων σε αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές της. Για το επόμενο τρίμηνο η Delta αναμένει πάλι κέρδη, ενώ διατήρησε τις προβλέψεις για την κερδοφορία στο σύνολο του έτους. Οι πωλήσεις αναμένεται να είναι από 1% έως 5% υψηλότερες από ό,τι πριν από τρία χρόνια, ενώ και τα κόστη εκτιμάται ότι θα αυξηθούν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα μας για την εξαιρετική δουλειά τους σε ένα απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας στον κλάδο, καθώς εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας σε άριστο επίπεδο», δήλωσε ο CEO Ed Bastian.

Έχει ανακάμψει στο 80% η ζήτηση

Για το β' τρίμηνο, η Delta ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,44 δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 1,73 δολ. βάσει έρευνας της Refinitiv. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 13,82 δισ. δολάρια, αντί 13,57 δισ. δολάρια.

Η ζήτηση της Delta, τόσο για επαγγελματικά ταξίδια, όσο και για ταξίδια αναψυχής, αυξήθηκε. Η διάθεση εσωτερικών δρομολογίων έχει ανακάμψει κατά 80% από την περίοδο πριν την πανδημία, καταγράφοντας αύξηση 25% από το α' τρίμηνο του έτους. Τα κόστη της Delta για κάθε κάθισμα ανά μίλι πτήσης, εξαιρουμένων των καυσίμων, εμφανίζονται αυξημένα κατά 22% το τρίμηνο που έως τις 30 Ιουνίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Και η Google θύμα της κρίσης: Επιβραδύνει προσλήψεις και επενδύσεις έως το 2023

Unibios: Μισός αιώνας στο Χρηματιστήριο -Το στοίχημα της ενέργειας και η επέκταση στο εξωτερικό

ΑΒΑΞ: Κερδίζει με... ανατροπή το οδικό έργο «Μπράλος – Άμφισσα» των 285 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider