Με ταχύτατους ρυθμούς η επέκταση Μασούτη στη νησιωτική Ελλάδα – Τα νέα καταστήματα

Μαρίνα Φούντα
Μοιράσου το
Με ταχύτατους ρυθμούς η επέκταση Μασούτη στη νησιωτική Ελλάδα – Τα νέα καταστήματα
Σε ποια νησιά εδραιώνει την παρουσία της η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με ΣΥΝ.ΚΑ. Τα νέα σημεία πώλησης και η επόμενη μέρα. Η λίστα με τα νέα καταστήματα.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επέκταση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης στη νησιωτική Ελλάδα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τη συνεταιριστική αλυσίδα ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές με παρουσία σε Κρήτη, Αιγαίο και Κέρκυρα.

Ήδη νέα καταστήματα Μασούτης κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετά νησιά του Αιγαίου, σε μια συγκυρία μάλιστα που μοιάζει ευνοϊκή. Η έλευση του τουριστικού ρεύματος καθώς προχωράμε στην καρδιά του καλοκαιριού αναμένεται να δώσει σημαντική «ανάσα» στην οργανωμένη λιανική, μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα. Πληθωριστικές πιέσεις και πόλεμος στην Ουκρανία έχουν περιορίσει την κατανάλωση ακόμη και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ το τελευταίο διάστημα, με τις αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων να σπεύδουν πλέον να κερδίσουν μέρος από το χαμένο έδαφος, με ώθηση από τον τουρισμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ολοκλήρωση του deal της Μασούτης με τη ΣΥΝ.ΚΑ αποκτά τη δική της σημασία, ιδίως σε ό,τι αφορά τις κινήσεις στη νησιωτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συμφωνία αφορά στη μεταβίβαση στη Μασούτης των καταστημάτων των εταιρειών Γαλαξίας και Μαρκάτο στην Κέρκυρα, καθώς και τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου. Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, τα καταστήματα ΣΥΝ.ΚΑ διατηρούν την υφιστάμενη ταυτότητά τους, ενώ έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή της Μασούτης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Η επέκταση στο Αιγαίο

Μόλις στις 22 Ιουνίου άνοιξαν τρία νέα καταστήματα Μασούτης στο Αιγαίο, αυξάνοντας στα 343 το σύνολο των καταστημάτων της αλυσίδας στην επικράτεια. Τα τρία νέα καταστήματα συναντώνται στην Κάλυμνο (ενορία Χρίστου Πόθια), στη Μήλο (Αδάμαντας), καθώς και στην Τήνο (ακτή Νάζου 8).

Το κατάστημα της Καλύμνου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, έχει 4 ταμεία κι απασχολεί 31 άτομα προσωπικό. Το κατάστημα της Μήλου βρίσκεται κεντρικά στον Αδάμαντα, έχει 4 ταμεία, parking κι απασχολεί 24 άτομα. Το κατάστημα της Τήνου βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, διαθέτει 3 ταμεία κι απασχολεί 14 άτομα προσωπικό. Και στα τρία καταστήματα λειτουργεί τμήμα με φρέσκα προϊόντα μαναβικής, τμήμα κρεοπωλείου με ποικιλία κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων και τμήμα κοπής αλλαντικών και τυροκομικών.

Μόλις δύο ημέρες πριν, στις 20 Ιουνίου, είχαν ανοίξει ακόμη δύο καταστήματα Μασούτης, ένα στη Μήλο (Τριοβάσαλλος) κι ένα στη Χίο (Κωνσταντίνου Μονομάχου 1). Το κατάστημα στη Χίο αναπτύσσεται σε επιφάνεια περίπου 620 τ.μ., έχει 4 ταμεία, 15 θέσεις parking, ενώ το κατάστημα της Μήλου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Τριοβάσαλλου και λειτουργεί με 2 ταμεία.

Είχαν προηγηθεί ακόμη τρία καταστήματα σε Νάξο και Χίο, στο πλαίσιο της επέκτασης της Μασούτης στα νησιά του Αιγαίου. Πρόκειται για δύο καταστήματα στη Νάξο (ένα στην περιφερειακή οδό Εγγάρων – χώρας Νάξου κι ένα στην περιφερειακή οδό της χώρας Νάξου) κι ένα ακόμη στη Χίο (στην περιοχή Αγίου Μηνά - θέση Βάγια), στην οποία ήδη διατηρεί δύο καταστήματα.

Και στα τρία καταστήματα λειτουργούν τμήματα μαναβικής με φρέσκα προϊόντα, κρεοπωλείου με μεγάλη ποικιλία κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων και κοπής αλλαντικών και τυροκομικών. Στο κατάστημα στην περιφερειακή οδό της χώρας Νάξου υπάρχει και τμήμα έψησης φαγητού, ενώ σε αυτό στη Χίο διατίθενται 20 θέσεις parking.

Στις 16 Ιουνίου άνοιξε νέο κατάστημα στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στον Πύργο Δήμου Θήρας στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο «Περίσσας-Φηρών».

Ήταν αρχές Ιουνίου όταν έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες υπογραφών για τη στρατηγική συμφωνία των εταιρειών Μασούτης και ΣΥΝ.ΚΑ, με τους κ. κ. Γιάννη Μασούτη και Δημήτρη Αλεξάκη να επιβεβαιώνουν ότι, με την επικύρωση της συμφωνίας διασφαλίζονται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και δημιουργούνται προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων στο άμεσο μέλλον. Είχε προηγηθεί, στα μέσα Μαΐου, το «πράσινο φως» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη συμφωνία. Η συμφωνία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου περισσότερων από 400 καταστημάτων, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 1,1 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας ευρεία πρόσβαση σε γεωγραφικές περιοχές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάρχει παρουσία και απασχολώντας περισσότερους από 9.500 εργαζόμενους.

«Χαιρόμαστε πολύ που η οικογένεια Μασούτης μεγαλώνει. Θα μεταδώσουμε με αγάπη και σεβασμό τις αξίες της εταιρείας μας στα νέα μέλη της οικογένειας. Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και οι τιμές μας, τώρα θα είναι δίπλα σε περισσότερους καταναλωτές που μας περιμένουν και θέλουν να μας γνωρίσουν. Η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και προϊόντων θα είναι -όπως πάντα - βασικός άξονας της παρουσίας μας στα νέα σημεία, αφού η ανάπτυξη της εταιρείας μας γίνεται πάντα με όρους ανταπόδοσης στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικότητας που μάχεται και τολμά για το καλό της χώρας, για κάθε θέση εργασίας, για κάθε άνθρωπο», είχε δηλώσει στις αρχές Ιουνίου ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μασούτης, Γιάννης Μασούτης.

Ευρύ πλάνο ανακαινίσεων

Παράλληλα με τη μεταβίβαση των καταστημάτων στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη συνεταιριστική ΣΥΝ.ΚΑ, η Μασούτης συνεχίζει και το πλάνο ανακαινίσεων των υφιστάμενων καταστημάτων της. Μέσα στον Μάιο, παραδόθηκαν στο κοινό τα νέα ανακαινισμένα καταστήματα στο Διδυμότειχο Έβρου, την Ηρακλείτσα Καβάλας και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Πρόσφατα άνοιξε νέο κατάστημα Μασούτης στους Θρακομακεδόνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα - Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Άστατος ο καιρός την Τρίτη - Αυξημένες παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών

23:36

ΗΠΑ: Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νιούτον-Τζον

23:22

Έφοδος της ΕΛΑΣ στο σπίτι διοικητή αστυνομικού τμήματος στις Κυκλάδες

23:10

Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» η Nvidia με απώλειες 6%

22:57

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία πως «κρατά όμηρο την Ευρώπη» βομβαρδίζοντας τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

22:44

Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την έκτακτη σύνοδο της Βουλής σχετικά με τις υποκλοπές

22:32

Κροατία: Δημοσιογράφος διέσωσε τον Β. Όρμπαν από βυθιζόμενο σκάφος στις δαλματικές ακτές

22:19

ΗΠΑ: Ένταλμα κατάσχεσης αεροσκάφους Ρώσου ολιγάρχη και βουλευτή αξίας 90 εκατ. δολαρίων

22:10

Κέρδη 2% για το πετρέλαιο

21:57

Ουκρανία: Συνελήφθησαν δύο άντρες που σχεδίαζαν τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας

21:40

Νέο πλήγμα για την Ευρώπη: Η Νορβηγία ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές ενέργειας

21:39

«Έπιασε» εκ νέου τα 1.800 δολάρια o χρυσός - Άνοδος σχεδόν 4% για το ασήμι

21:24

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους ενός δισ. δολαρίων

21:10

Η Ρωσία αναστέλλει τις αμερικανικές επιθεωρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της

20:47

Η ΕΚΤ διοχετεύει δισεκατομμύρια ευρώ στα ομόλογα του νότου

20:44

Ιράν: Δέκα νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ο δράστης

20:30

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει ο πληθωρισμός, αυξάνονται οι ανισότητες

20:30

Τράπεζες: Τι δείχνουν τα λειτουργικά έξοδα – Αντιστάσεις στον πληθωρισμό, δαπάνες για τεχνολογία

20:17

Η Τουρκία θα κατασκευάσει στην Ουκρανία εργοστάσιο παραγωγής drones Bayraktar

20:09

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Στυλίδα - 60 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:44

Οικονόμου: Επισπεύδεται το άνοιγμα της Βουλής - «Ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται να λάβει απαντήσεις με τον δέοντα θεσμικό τρόπο»

19:34

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους traders να αξιολογούν εταιρικά μεγέθη, οικονομικά στοιχεία

19:24

Έκτακτη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων ζητά ο Αλ. Τσίπρας

19:10

Όμιλος Attica: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό τα τρία νεότευκτα ταχύπλοα

18:53

Ρωσία: Δημιουργήθηκαν 40 τάγματα εθελοντών που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία

18:39

Nvidia: Μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις τα έσοδα στο β' τρίμηνο - Πτώση 8% της μετοχής

18:32

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

18:20

Η ΕΕ κατέθεσε το τελικό της κείμενο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

18:05

Ουκρανία: Δεκαετής κάθειρξη σε Ρώσο στρατιώτη - Πυροβόλησε εναντίον κατοικιών με άρμα μάχης

18:00

Κατέκτησε τις 860 μονάδες το Χρηματιστήριο