advertorial

ΕΥ: Συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με επίκεντρο την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΥ: Συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με επίκεντρο την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση
Μνημόνιο συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε η ΕΥ Ελλάδος.

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε η ΕΥ Ελλάδος. Η συνεργασία αποσκοπεί, αφενός, στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας των φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, και αφετέρου στην αλληλεπίδραση μεταξύ Παντείου και ΕΥ, με επίκεντρο την προώθηση της καινοτομίας όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας.

Η επισημοποίηση της συνεργασίας έλαβε μέρος την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, σε σύντομη τελετή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν η Πρύτανις, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, και ο καθηγητής Βασίλης Χατζόπουλος, ενώ από την πλευρά της EY Ελλάδος παρευρέθηκαν οι κ.κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος, και Σπύρος Δημητρίου, Associate Partner, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει:

  • Τη δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος, αλλά και των αποφοίτων του, στην EY, με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας και εργασιακής εμπειρίας.
  • Την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών για τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, προς όφελος της ανάπτυξης ευκαιριών εργασιακής απασχόλησης στην αγορά.
  • Την ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των γνώσεων των νέων επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας διοίκησης.
  • Την καθοδήγηση των φοιτητών από την ΕΥ, σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και τη διενέργεια ομιλιών και σεμιναρίων στελεχών της ΕΥ προς τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Τμήματος.
  • Την εκπαίδευση φοιτητών και αποφοίτων σε εκπαιδευτικά προγράμματα της EY.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, δίδεται η δυνατότητα στους φοιτητές και τους απόφοιτους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους στην πράξη. Επιπρόσθετα, δημιουργούνται οι συνθήκες για την ενεργή σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, ενώ, παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα για την περαιτέρω εμβάθυνση των επαγγελματιών της EY Ελλάδος σε επιστημονικά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη δεκαετία 2011-2021, η EY Ελλάδος έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε 450 φοιτητές, εκ των οποίων το 45% έλαβαν πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της άσκησής τους. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία στηρίζει αριστούχους φοιτητές, παρέχοντας, τα τελευταία χρόνια, υποτροφίες για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κος Παναγιώτης Παπάζογλου, ανέφερε: «Η ΕΥ παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση της σύνδεσης και στενότερης συνεργασίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την καινοτομία, αλλά, κυρίως, την ευθυγράμμιση της αγοράς εργασίας με τις αναπτυξιακές ανάγκες της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη συνεργασία μας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσεγγίζει πρωτοποριακά τα ζητήματα δημόσιας διοίκησης, τομέα όπου και η ΕΥ έχει ήδη αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία. Παράλληλα, η συνεργασία αυτή είναι σημαντική, καθώς το Πανεπιστήμιο αποτελεί μια πηγή ταλέντου, και είμαστε περήφανοι που δίνουμε τη δυνατότητα σε εξαιρετικούς νέους επιστήμονες από τον χώρο των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών να λάβουν πολύτιμη εμπειρία και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας. Στην EY Ελλάδος απασχολούνται εδώ και χρόνια εξαιρετικοί επιστήμονες απόφοιτοι του Παντείου, και, έτσι, με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε και τους πρώτους φοιτητές του Πανεπιστημίου μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, προσβλέποντας στην από κοινού ανάπτυξη και άλλων συνεργειών».

Από την πλευρά του Παντείου Πανεπιστημίου, η Πρύτανις, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, δήλωσε: «Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών είναι ένα πανεπιστήμιο εξωστρεφές, ανοιχτό προς την κοινωνία και τη συνεργασία με μια μεγάλη ποικιλία κοινωνικών εταίρων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με στόχο συνέργειες που αποβαίνουν σε όφελος των φοιτητών και των φοιτητριών του. Με την ΕΥ υπάρχει ήδη συνεργασία και δικοί μας φοιτητές και απόφοιτοι απασχολούνται εκεί ανεξαρτήτως της συμφωνίας των δύο φορέων. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας σήμερα θα δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριές μας να κάνουν πρακτική άσκηση στην ΕΥ αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία μετά την αποφοίτησή τους. Εξάλλου, διδάσκοντες και διδάσκουσες του Παντείου θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν υπάρχουσες συνεργασίες με την ΕΥ ή να οικοδομήσουν νέες. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν καλωσορίζω σήμερα στο Πάντειον τους εκπροσώπους της ΕΥ και εύχομαι το μνημόνιο συνεργασίας να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω κοινές δημιουργικές δράσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βρετανία: Τι απανατά ο πρίγκιπας Κάρολος σε αναφορά για χρηματισμό τους, ύψους 3 εκατ. ευρώ

23:26

Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε νυχτερινό κέντρο - Άγνωστα τα αίτια θανάτου

22:52

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 32χρονης - Σε επίσκεψη στο Μεταγωγών είχε κρύψει μικροδέμα κάνναβης

22:29

Ουκρανία: Νέοι αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους πρόσφυγες

21:58

Επίσκεψη του προέδρου της Ινδονησίας σε Ουκρανία και Ρωσία

21:24

«Έξυπνος» μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας από τον Δήμο Ιλίου και το ΠΑΔΑ

20:53

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο

20:38

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών πριν από το Pride της Κωνσταντινούπολης

20:23

Ryanair: Λιγότερο των 2% των πτήσεων επηρεάστηκε από τις απεργίες στην Ευρώπη

20:02

Ποιες επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις υψηλότερες επιδόσεις στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

19:52

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Επαφές Ανδρουλάκη για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια

19:41

Ραφήνα: Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου 42χρονος από 4 άτομα

19:30

Ένας «ρωσικός χειμώνας» για την Ευρώπη;

19:21

Επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων υιοθετεί η G7 κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ

19:15

Κομισιόν: 300 δισ. ευρώ σε αναπτυσσόμενες χώρες για την ανάσχεση της επιρροής της Κίνας

19:07

ΗΠΑ: Αυστηρό το νέο πλαίσιο του NATO για την αντιμετώπιση της Κίνας

18:53

ΥΠΕΝ: Ο Αμυράς για τη θανάτωση χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

18:37

Βουλγαρία: Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα περί αποστολής όπλων στην Ουκρανία

18:23

Ρωσία: Ο Πούτιν στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

18:11

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου ξεκίνησε τα πολυτελή ταξίδια του

18:06

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της Συνόδου Κορυφής του NATO

17:51

Σολτς για G7: Η ενότητά μας προκαλεί πονοκέφαλο στον Πούτιν

17:40

Πυρκαγιά στον Άγιο της Εύβοιας - Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

17:31

Με τοπικές βροχές ο καιρός της Δευτέρας

17:26

G7: Επιφυλάξεις από την ΕΕ για την απαγόρευση στον ρωσικό χρυσό

17:10

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργαστήριο με σφολιάτες στο Μενίδι

17:01

NATO: Προειδοποιήσεις της Γαλλίας στην Τουρκία για την Σουηδία και την Φινλανδία

16:52

ΗΠΑ: Στόχος η συμφωνία για την εισαγωγή φαρμάκων από την Ελβετία

16:40

Κύπρος: Το ΔΗΚΟ στηρίζει Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές

16:30

Αέριο: Στη Ρεβυθούσα στα τέλη Ιουλίου η νέα δεξαμενή – Ενίσχυση της ασφάλειας τροφοδοσίας