Η Airbnb θα αποσύρει όλες τις καταχωρήσεις από την Κίνα καθώς τα lockdowns περιορίζουν τον τουρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Airbnb θα αποσύρει όλες τις καταχωρήσεις από την Κίνα καθώς τα lockdowns περιορίζουν τον τουρισμό
Όλες οι αγγελίες για κατοικίες και εμπειρίες στη χώρα θα «αποσυρθούν» από την πλατφόρμα της εταιρείας μέχρι το καλοκαίρι.

Η Airbnb ανακοίνωσε πως «κλείνει» τις υπηρεσίες εντός της Κίνας, όπου η πολιτική «μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό» μεταφράζονται σε συνεχόμενα locdowns.

Όλες οι αγγελίες για κατοικίες και εμπειρίες στη χώρα θα «αποσυρθούν» από την πλατφόρμα της εταιρείας μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με πηγές, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι κρατήσεις εντός της Κίνας αποτελούσαν μόλις το 1% των κερδών της Airbnb, τα τελευταία χρόνια, για αυτό και η εταιρεία αλλάζει την στρατηγική της και στρέφει την προσοχή της στους Κινέζους κατοίκους που ταξιδεύουν προς άλλους προορισμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του United Nations World Tourism Organisation, πριν από την πανδημία, οι χρήστες από την Κίνα που ταξίδευαν στο εξωτερικό τριπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο από δεκαετία, φτάνοντας τα 155 εκατομμύρια ταξίδια το 2019,

Όμως από το 2020, η Κίνα εφάρμοσε μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κάνοντας τα ταξίδια προς και εντός της χώρας εξαιρετικά δύσκολα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AirBnb: Μειώθηκαν οι ζημιές - Καλύτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα β' τριμήνου

Airbnb: Οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως για πάντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider