Τι αναμένεται το 2022 για μεγάλα έργα ύδρευσης, άρδευσης - Η «λίστα» με αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, λιμενικά projects

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αναμένεται το 2022 για μεγάλα έργα ύδρευσης, άρδευσης - Η «λίστα» με αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, λιμενικά projects
Μια σειρά από εκκρεμότητες σε σημαντικά έργα που σχετίζονται με υποδομές Ύδρευσης – Άρδευσης, Φράγματα και Αντιπλημμυρικά, projects Λιμένων και Αποχέτευσης, όπως και βασικά χρονοδιαγράμματα αποτυπώνονται σε σχετικό έγγραφο του υπ. Υποδομών και Μεταφορών για τον καθορισμό της Στοχοθεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών για το 2022. Στο «μενού» και ΣΔΙΤ.

Μια σειρά από εκκρεμότητες σε σημαντικά έργα που σχετίζονται με Υδραυλικές, Λιμενικές υποδομές, Φράγματα, projects Ύδρευσης κ.α. όπως και βασικά χρονοδιαγράμματα ή προαπαιτούμενα αποτυπώνονται σε σχετικό έγγραφο του υπ. Υποδομών και Μεταφορών για τον «καθορισμό της Στοχοθεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το έτος 2022», στο πλαίσιο εφαρμογής του συστήματος «Διοίκηση μέσω Στόχων».

Η «λίστα» περιλαμβάνει έργα όπως η ύδρευση Κέρκυρας, τα ΣΔΙΤ φράγματα του Ταυρωνίτη ποταμού και του Ενιπέα Φαρσάλων, projects αντιπλημμυρικά/ύδρευσης/αποχέτευσης ανά την Ελλάδα (ηπειρωτική και νησιά), μελέτες και λιμενικά έργα σε Πάρο, Πάτμο, Σαντορίνη, Τήνο, Λέσβο, Κω, Χαλκιδική και αλλού, επικαιροποιήσεις master plans και άλλου είδους εκκρεμότητες ως προς τα γενικά χρονοδιαγράμματα. Προφανώς, γίνεται λόγος για υποδομές συνολικού μεγέθους μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, αναφέρεται ότι έως το τέλος 2022 θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το 70%-75% των δράσεων που σχετίζονται με την υιοθέτηση μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση σχεδιασμού και την υλοποίηση Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης & Επεξεργασίας Λυμάτων, Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Λιμενικών Έργων, Κτηριακών, Υδραυλικών, όπως και για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού, προγραμματισμού, ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων μελετών και παροχής υπηρεσιών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Επίσης, όσον αφορά στο Μητρώο (κατασκευαστικών στοιχείων) βασικών έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων της Επικράτειας, αναμένεται η ολοκλήρωσή του έως τις 31/12/2022. Αναφορικά με την «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις διαδικασίες ανάπτυξης Μητρώου Ασφάλειας Φραγμάτων στα πλαίσια εφαρμογής του Κανονισμού Ασφάλειας Φραγμάτων (ΚΑΦ), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της Διοικητικής Αρχής Φραγμάτων (ΔΑΦ)», η υλοποίηση 40% του φυσικού αντικειμένου έχει χρονοδιάγραμμα έως 31/12/2022.

Ύδρευση - άρδευση, φράγματα, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά

Οσον αφορά μεμονωμένα έργα, έως το τέλος του 2022 προβλέπεται η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Α’ ΦΑΣΗ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ: Συμπληρωματικές Μελέτες έργων ύδρευσης Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας», για το έργο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ: Προμελέτες και Οριστικές Μελέτες Υδραυλικών κλπ. Έργων. Υποστηρικτικές και Λοιπές Μελέτες», για το έργο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ, Προμελέτες και Οριστικές Μελέτες Υδραυλικών κλπ. Έργων, Υποστηρικτικές και Λοιπές Μελέτες».

Αναφορικά με το γνωστό project «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας Β' και Γ' ΦΑΣΗ: Φράγμα Μελισσουδίου και Φράγμα Καλαμιώτισσας. Ύδρευση Βόρειας Κέρκυρας και ενίσχυση ύδρευσης Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας (Ταμείο Ανάκαμψης)», έως 31/12/2022 αναμένονται: α. Απόφαση έγκρισης από την τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) β. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για το έργο Ύδρευση Νήσου Κέρκυρα, Α' Φάση: Εγκαταστάσεις Αποσκλήρυνσης Νερού και συναφή έργα, Έργο Ύδρευσης Πόλης Κέρκυρας από την ΕΑΝ Χρυσηίδας, υπάρχει στόχος για υπογραφεί σύμβασης έως 31/12.

Διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΈΡΓΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ»: Εως 31/12/2022 Δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (έργο ΣΔΙΤ).

Διεξαγωγή Διεθνούς Διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΛΙΟΔΕΡΛΙ), ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ»: Εως 31/12/2022 Δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (έργο ΣΔΙΤ).

Για το έργο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΠΡΟΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΈΡΓΩΝ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΈΡΕΥΝΕΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΛΠ.) - ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ», έως τις 31/12 αναμένεται η προκήρυξη Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης.

Για τη ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ φέτος προβλέπεται (31.12) η Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την προκήρυξη Διαγωνισμού ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης.

Επίσης, αναμένεται η Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την προκήρυξη Διαγωνισμού ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης για: Διαχειριστικό Σχέδιο (Master Plan) Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διαχειριστικό Σχέδιο (Master Plan) Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Διαχειριστικό Σχέδιο (Master Plan) Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εως τις 31/12 αναμένεται Προκήρυξη Διαγωνισμού για την ανάθεση κατασκευής των έργων: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ - AΡΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ταμείο Ανάκαμψης), Κατασκευή Φράγματος Τσικνιά Ν. Λέσβου, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας νερού και Δικτύων (Ταμείο Ανάκαμψης).

Σε σχέση με την «Υλοποίηση φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας νερού και δικτύων, με ΣΔΙΤ», το ορόσημο για την ολοκλήρωση της ΒΙ Φάσης του Διαγωνισμού και έναρξη της ΒΙΙ Φάσης τέθηκε έως τις 31/12/2022.

Αναφορικά με τη «Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των Παγίων του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) για την κάλυψη των αναγκών της μείζονος περιοχής πρωτευούσης, μέσω ΣΔΙΤ», ο στόχος είναι η ολοκλήρωση της Α' Φάσης του Διαγωνισμού εντός έτους.

Για τα projects: Μελέτη Έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα όμβριων περιοχής Ν. Μάκρης Αττικής και επικαιροποίηση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Λουτρακίου, ο στόχος είναι για 100% ολοκλήρωση του αντικειμένου και παραλαβή της κάθε σύμβασης έως 30/09/2022.

Οσον αφορά στην Επικαιροποίηση MASTER PLAN αντιπλημμυρικών έργων Αττικής, ο στόχος είναι: 80% ολοκλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης έως 30/09.

Μελέτες συμπληρωματικών έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού , αντιπλημμυρικών έργων Γρά Λυγιάς και φράγματος Μύρτου Ν. Λασιθίου Κρήτης: Παραλαβή της σύμβασης έως 30/09.

Μελέτη έργων διευθέτησης οριοθέτησης του ποταμού Κηφισού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες - Ανάντη Κόκκινου Μύλου έως Αττική Οδό: 50% ολοκλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης έως τέλος του έτους.

Τεχνικός Σύμβουλος (Τ.Σ.) για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις διαδικασίες ωρίμανσης για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο “Έργα Φράγματος Πλατύ Νομού Ρεθύμνου με αγωγό μεταφοράς προς Μεσσαρά Νομού Ηρακλείου και αρδευτικά δίκτυα Νομού Ρεθύμνου”: Εως 31/12/2022 τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για 100% ολοκλήρωση του αντικειμένου και παραλαβή της σύμβασης.

Επικαιροποίηση MASTER PLAN αντιπλημμυρικών έργων Θεσσαλονίκης: 100% ολοκλήρωση του αντικειμένου και παραλαβή της σύμβασης έως 30/09/2022.

Μελέτη Αντιπλημμυρικής θωράκισης Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με έργα διευθέτησης της Περιφερειακής Τάφρου και συμβαλλόντων ρεμάτων: 25% ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης (υποβολή μελετών 1ου σταδίου) έως 31/12/2022.

Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο: Εως 31/12 το 50% ολοκλήρωσης του αντικειμένου της σύμβασης.

Μελέτες αρδευτικών δικτύων Σμοκόβου συνολικής έκτασης 250.000 στρ. και επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών (1991): 25% ολοκλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης έως τέλος 2022.

Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου (MASTER PLAN) για την ιεράρχηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων άμεσης προτεραιότητας στη νήσο Ζάκυνθο: 80% ολοκλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης έως 31/12.

MASTER PLAN αντιπλημμυρικής προστασίας νήσου Λέσβου: Υπογραφή της σύμβασης έως τέλη 2022.

Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος Ποδονίφτη και συμβαλλόντων ρεμάτων (Σαπφούς, Χαλανδρίου κ.λπ): Υπογραφή της σύμβασης έως τέλος 2022.

Μελέτες συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση , προσβασιμότητα-ασφάλιση και ανάδειξη του και μελέτες έργων ταμίευσης , άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης Ηλείας: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ έως 31/12/2022.

Μελέτη έργων φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας με τα συνοδά του έργα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ έως 31/12/2022.

Επικαιροποίηση και τροποποίηση μελετών Εγγειοβελτιωτικών έργων Βεργίνας –Αιγινίου: ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ έως 31/10/2022.

Μελέτη φράγματος Δερείου Ν. Έβρου: ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ έως 31/12.

ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑ ΜΥΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΜΠΡΑΜΙΑΝΟΥ: 35% Ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου έως 31/12/2022.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ: 15% Ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου έως τέλος 2022.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: 35% Ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου έως τέλος 2022.

ΕΡΓΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ, ΑΠΟ ΡΕΜΑ ΕΥΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΧΡΙ Λ. ΠΑΡΝΗΘΟΣ: Ολοκλήρωση 65% του φυσικού αντικειμένου έως τέλος 2022.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΦΑΣΗ Β΄: Ολοκλήρωση 10% του φυσικού αντικειμένου έως 31/12.

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ: Εως 31/7/2022 η ανάδειξη προσωρινού Αναδόχου, έως 31/12 η υπογραφή σύμβασης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 31/7/2022 η Απόφαση Κατακύρωσης, 31/12/2022 η Υπογραφή Σύμβασης.

ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ( ΠΡΑΘΙ - ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ - ΚΑΡΕΛΗ): 31/7/2022 η Απόφαση Κατακύρωσης, 31/12/2022 η Υπογραφή Σύμβασης.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ - Α' ΦΑΣΗ: 31/12/2022 η υπογραφή σύμβασης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΈΡΓΑ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΜΠΡΑΜΙΑΝΟΥ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΥΡΤΟΥ ΣΤΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: Δημοπράτηση σύμβασης 31/12/2022.

ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ ΤΟΥ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Δημοπράτηση 30/09/2022, Ανάδειξη προσωρινού Αναδόχου 31/12/2022.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Β' ΦΑΣΗ): Δημοπράτηση 30/09/2022, Ανάδειξη προσωρινού Αναδόχου 31/12/2022.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Δημοπράτηση 31/07/2022, Ανάδειξη προσωρινού Αναδόχου 31/12/2022.

ΥΔΡΕΥΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ: Εως 31/12/2022 Δημοπράτηση.

ΕΡΓΑ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΑΓΩΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 31/12/2022 Δημοπράτηση.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2ου ΚΛΑΔΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ (Κ.Α.Α.) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΦΡΕΑΤΙΟ 50Ν ΕΩΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Ε.Λ.Θ.): 2023 ολοκλήρωση 80% του φυσικού αντικειμένου.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΎΔΡΕΥΣΗ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΙΡΟ – ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ”: το 2026 η ολοκλήρωση 40% του φυσικού αντικειμένου.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΣΗΣ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΧΕΛΩΟ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΓΙΑΝΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΗΜΙΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΥΚΙΑΣ: το 2025 η ολοκλήρωση 20% του φυσικού αντικειμένου.

Λιμενικά projects – μαρίνες

Οσον αφορά στη «βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού, προγραμματισμού, ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων μελετών και παροχής υπηρεσιών, για τα έργα Λιμενικών Υποδομών», έχουν τεθεί έως 31/12 οι στόχοι για 70% τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος κατά την εφαρμογή των διαδικασιών δημοπράτησης των μελετών έως την υπογραφή σύμβασης και εκτέλεσης αυτών και για 80% τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος κατά την εφαρμογή των διαδικασιών δημοπράτησης της κατασκευής των έργων έως την υπογραφή σύμβασης και εκτέλεσης αυτών.

ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΙΓΡΙΟΥ Ν. ΛΕΣΒΟΥ – Α’ και Β' Φάση: 31/12/2022 90% η ολοκλήρωση τεχνικού αντικειμένου εργολαβίας.

Αποκατάσταση ζημιών και ενίσχυση της εξωτερικής θωράκισης του λιμένα Ευδήλου Ικαρίας - Αποκατάσταση ζημιών Λιμένα Δονούσας - Αποκατάσταση ζημιών λόγω του σεισμού της 21ης Ιουλίου 2017 στο λιμένα Κω - Οριστική επισκευή και αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στο Λιμένα Ζακύνθου : 31/12/2022 το 100% Ολοκλήρωσης τεχνικού αντικειμένου εργολαβίας

Επισκευή προβλήτα οχληρών φορτίων και κατασκευή Η/Μ έργων στο Λιμένα Αθηνιού Ν. Θήρας: 50% Ολοκλήρωση τεχνικού αντικειμένου εργολαβίας τέλη 2022 και 100% Ολοκλήρωση 2023.

Αποκατάσταση των ζημιών στο πρανές από την πλευρά της Πελοποννήσου της Διώρυγας Κορίνθου από ΧΘ : 2+456 έως ΧΘ : 3+486: Εως 31/12/2022 το 30% Ολοκλήρωσης τεχνικού αντικειμένου εργολαβίας, το 90% Ολοκλήρωση το 2023 και 100% Ολοκλήρωση το 2024.

Ολοκλήρωση Αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 26/01 και 03/02/2014 στο λιμάνι Αργοστολίου Ν. Κεφαλληνίας – Β’ Φάση: 31/12/2022 το 30% Ολοκλήρωσης τεχνικού αντικειμένου εργολαβίας, 90% Ολοκλήρωση το 2023 και 100% Ολοκλήρωση 2024.

Αποκατάσταση ζημιών σε λιμένες Δήμου Πύλου - Νέστορος και Δήμου Μεσσήνης Ν. Μεσσηνίας, από τη θεομηνία της 29-09- 2018: 50% Ολοκλήρωση τεχνικού αντικειμένου εργολαβίας τέλη 2022, 100% Ολοκλήρωση 2023.

Ολοκλήρωση – Βελτίωση Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής: 31/7/2022 Ολοκλήρωση ανάδειξης προσωρινού αναδόχου, 31/12/2022 Υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο.

Αποκατάσταση προσήνεμου μώλου και προστασίας εισόδου αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης, Δ. Αλεξανδρούπολης: 31/9/2022 Ολοκλήρωση διαδικασίας διαγωνισμού δημοπρασίας, 31/12/2022 η Ολοκλήρωση ανάδειξης προσωρινού αναδόχου.

Αποκατάσταση ζημιών στον προσήνεμο μώλο στο “Έξω Λιμάνι” Λιμένα Τήνου: 31/8/2022 Ολοκλήρωση διαδικασίας δημοπράτησης, 31/12/2022 Ολοκλήρωση ανάδειξης προσωρινού αναδόχου.

Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου με τίτλο: «Παροχή τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών στις δράσεις ωρίμανσης έργων και μελετών αρμοδιότητάς της»: 60% των παρεχόμενων υπηρεσιών Συμβούλου έως 31/12/2022, Ολοκλήρωση το 2024.

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: 30% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, (Εκκρεμεί η έκδοση ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝ, ΓΕΝ) έως 31/12/2022, Ολοκλήρωση 2024.

Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την «Υποβοήθηση της Υπηρεσίας, στην σύνταξη MASTER PLAN και εκκίνησης των διαδικασιών αδειοδότησης και υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.3389/2005 «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» έως και την ανάθεση της σύμβασης σύμπραξης (ΣΔΙΤ) για το έργο με τίτλο «Κατασκευή λιμένα σκαφών αναψυχής στη Νέα Μάκρη Αττικής»: 50% Ολοκλήρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Συμβούλου έως τέλος 2022, Ολοκλήρωση 2024.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΑ (Π.Ε.Α.Λ.) ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, (Έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ) τέλος 2022.

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΩΝ Ν. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: 20% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (δεν έχει εκδοθεί ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΔΙΠΕΧΩ, ΓΕΝ) τέλος 2022, Ολοκλήρωση 2024.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΛΙΜΕΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 30% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Α στάδιο - Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ - Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝΓΕΝ-ΕΣΑΛ, Εφορείες Αρχαιοτήτων) έως τέλος 2022, Ολοκλήρωση 2024 (Β στάδιο).

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 30% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Α στάδιο - Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΔΙΠΕΧΩΓΕΝ-ΕΣΑΛ, Εφορείες Αρχαιοτήτων) τέλος 2022, Ολοκλήρωση 2024 (Β στάδιο).

ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 60% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (θεωρήθηκε η ΣΜΠΕ του Master Plan Λιμένα Αργοστολίου) έως 31/12, Ολοκλήρωση 2023.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: 40% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΔΙΠΕΧΩΓΕΝ-ΕΣΑΛ, Εφορείες Αρχαιοτήτων) έως 31/12/2022, Ολοκλήρωση 2024

«ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ»: Εως 31/12 το 40% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Έχει συνταχθεί η ΜΠΕ και η ΕΟΑ για την έκδοση ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝ, ΓΕΝ- Εφορείες Αρχαιοτήτων), Ολοκλήρωση 2024.

Μελέτη τμήματος κρουαζιέρας λιμένα Σούδας: το 2022 60% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ), Ολοκλήρωση 2023.

Μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) Νέου και Παλαιού λιμένα Μυτιλήνης: Τέλη 2022 το 40% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Εκκρεμούν γνωμοδοτήσεις πχ ΕΣΑΛ, και η έγκριση ΣΜΠΕ), Ολοκλήρωση 2024.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΛΕΙΨΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ Ο/Γ ΣΚΑΦΩΝ: Τέλος 2022 το 20% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης (Α στάδιο) – (Δεν έχει εκδοθεί ΑΕΠΟ ,Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝ-ΓΕΝ - Εφορείες Αρχαιοτήτων,), Ολοκλήρωση 2024 Β,Γ,Δ στάδια.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΜΙΝΑΚΙ: Τέλος 2022 το 30% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης. (Εκκρεμεί η έκδοση ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΔΙΠΕΧΩΓΕΝ-ΕΣΑΛ, Εφορείες Αρχαιοτήτων), Ολοκλήρωση 2024.

«Μελέτες αποκατάστασης των ζημιών στις κτιριακές υποδομές του λιμένα Κω που προκλήθηκαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017»: Φέτος το 60% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, Ολοκλήρωση 2024 (Εκκρεμεί η ολοκλήρωση διαδικασίας νομιμοποίησης οριοθετημένης ΧΖΛ για την έκδοση οικοδ/κής άδειας).

ΜΕΛΕΤΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΝΟΥ: 30% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, Ολοκλήρωση 2024 (Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝΓΕΝ-ΕΣΑΛ - Εφορείες Αρχαιοτήτων).

«ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ»: 30% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, Ολοκλήρωση 2024 (Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝΓΕΝ-ΕΣΑΛ, Εφορείες Αρχαιοτήτων).

ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΛΟΥ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΚΑΛΑΣ ΠΑΤΜΟΥ»: Εως 31/12/2022 το 50% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, (Έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ), Ολοκλήρωση 2023.

«ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ ΔΗΜΟΥ ΚΙΜΩΛΟΥ»: 30% Ολοκλήρωση μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, Ολοκλήρωση 2024 (Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝΓΕΝ-ΕΣΑΛ - Εφορείες Αρχαιοτήτων).

«ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Ν. ΘΗΡΑ».: Εως 31/12 το 40% μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης, Ολοκλήρωση 2024 (Δεν έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ, Γνωμοδοτήσεις φορέων: ΥΠΕΝΓΕΝ-ΠΕΠΕΝ- ΔΛΤ-Δήμος Θήρας, Εφορείες Αρχαιοτήτων).

ΜΕΛΕΤΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ "ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β'": 100% Ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης της μελέτης έως 31/12/2022, η διαδικασία δημοπράτησης & ανάθεσης της μελέτης προβλέπεται το 2023.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΔΟΝΟΥΣΑΣ: 31/12/2022 η 100% ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου που αφορά: α) επισκευή του κύριου προβλήτα, άρση των βλαβών και 100 % αποκατάσταση της λειτουργίας του δευτερεύοντος προβλήτα και της ράμπας ανέλκυσης / καθέλκυσης σκαφών που έχει κατασκευαστεί δυτικά του δευτερεύοντος προβλήτα. β) ολοκλήρωση εργασιών Η/Μ εγκαταστάσεων ΄Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Πυρασφάλειας στη χερσαία ζώνη του λιμένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε η β’ φάση για τις 2 ΣΔΙΤ μονάδες αποβλήτων 660 εκατ. ευρώ σε Αττική

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται 3 νέα projects «Ύδρευσης, Άρδευσης & Αντιπλημμυρικά» ύψους 930 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider