ΟΤΕ: Συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2022 ο Μ. Τσαμάζ - Τι είπε για Ρουμανία και Ολυμπιακό

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΕ: Συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2022 ο Μ. Τσαμάζ - Τι είπε για Ρουμανία και Ολυμπιακό
O Όμιλος διατηρεί τους στόχους του για το 2022 παρά τις προκλήσεις και προχωρά σε επενδύσεις και σε προγράμματα περιορισμού του κόστους.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη των αναλυτών ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημειώνοντας ότι το 2022 είναι μια χρονιά με πολλαπλές προκλήσεις αλλά η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Όμιλος τον καθιστά ικανό να τις αντιμετωπίσει.

«Είχαμε ένα στέρεο α’ τρίμηνο που θέτει τις βάσεις για μια καλή χρονιά. Είναι αλήθεια ότι ακόμα βιώνουμε την επιβράδυνση που έφερε η πανδημία ενώ ο πόλεμος έχει επηρεάσει αισθητά το μακροοικονομικό περιβάλλον, τόσο για τους συνδρομητές όσο και για τον ίδιο τον Όμιλο αυξάνοντας αισθητά τα κόστη. Ωστόσο είμαστε καλά τοποθετημένοι και συνεχίζοντας την καλή δουλειά θα ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής του οργανισμού ανέφερε ότι ο Όμιλος διατηρεί τους στόχους του για το 2022 δηλαδή την εκτίμηση για προσαρμοσμένες επενδύσεις στα 620 εκατ. ευρώ περίπου, για ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου σε 600 εκατ. ευρώ και για συνολική αμοιβή προς τους μετόχους ύψους 500 εκατ. ευρώ η οποία θα επιμεριστεί σε προτεινόμενο μέρισμα 0,558 ευρώ ανά μετοχή και σε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό θα συμβάλλει τόσο η περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του (σταθερή, κινητή, ICT, συνδρομητική τηλεόραση) όσο και η στρατηγική μείωσης κόστους που συνεχίζει να ακολουθεί. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα τα στελέχη του οργανισμού ανέφεραν ότι αυτή την περίοδο τρέχει στον όμιλο ένα ακόμα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ύψους 35 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να εξοικονομήσει 14 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά την ενίσχυση υπηρεσιών και προϊόντων, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε υποδομές δικτύων τόσο στη σταθερή όσο και στη κινητή ενώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιάσουν και τα έσοδα από το τμήμα ICT χάρη στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας που θα δημοπρατούνται σταδιακά. Περαιτέρω ενίσχυση για την συνέχεια θα προσφέρουν και οι λοιπές πρωτοβουλίες του Ομίλου όπως ο διπλασιασμός των ταχυτήτων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και τα απεριόριστα πακέτα κινητής που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τα στελέχη του Ομίλου αναφέρθηκαν και στην φημολογία σχετικά με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Telekom Romania Mobile, μετά από σχετική ερώτηση αναλυτή. Όπως διευκρίνισαν, η διοίκηση εξετάζει όλες τις επιλογές ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί. Προσέθεσαν μάλιστα ότι «βραχυπρόθεσμος στόχος του Ομίλου παραμένει η ισχυροποίηση της δραστηριότητας και των χρηματοοικονομικών μεγεθών της θυγατρικής της».

Τέλος, σε ερώτηση των αναλυτών για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού στη Super League από την Cosmote TV, o κ. Τσαμάζ απέφυγε τεχνηέντως να απαντήσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το conference call θα επικεντρωθούν σε αυτό, κι όχι στα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Οπότε ας το αφήσουμε για την επόμενη φορά»…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΤΕ: Διατηρήθηκαν οι θετικές τάσεις του 2021 το α' τρίμηνο - Αύξηση σε έσοδα και κέρδη

Από σήμερα οι συνδρομητές κινητής συμβολαίου COSMOTE μιλάνε απεριόριστα με όλους

COSMOTE Neo: Διπλάσια data στην ίδια τιμή από το πρώτο 100% digital πρόγραμμα κινητής

gazzetta
gazzetta reader insider insider