Η μυστηριώδης δωρεά ύψους $120 εκατ. του Τζεφ Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μυστηριώδης δωρεά ύψους $120 εκατ. του Τζεφ Μπέζος
Ο Τζεφ Μπέζος δώρισε περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Amazon σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αλλά ο παραλήπτης των χρημάτων παραμένει μέχρι στιγμής μυστήριο.

Ο Τζεφ Μπέζος δώρισε περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Amazon σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αλλά ο παραλήπτης των χρημάτων παραμένει μέχρι στιγμής... μυστήριο.

Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ο Μπέζος δώρισε 47.727 μετοχές στις 3 και 4 Μαΐου σε έναν «μη κερδοσκοπικό οργανισμό» χωρίς. όμως, να αναφέρει ποιος οργανισμός έλαβε τις μετοχές, αξίας λίγο άνω των 120 εκατ. δολαρίων με βάση τις τιμές κλεισίματος της 3ης και της 4ης Μαΐου. Στη δωρεά αναφέρθηκε πρώτο το Forbes.

Οι πιο γνωστές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του Μπέζος είναι το Bezos Earth Fund, το οποίο είναι μια προσπάθεια 10 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και το Bezos Day One Fund, το οποίο κάνει δωρεές σε οργανισμούς που βοηθούν άστεγες οικογένειες και χτίζει ένα εθνικό δίκτυο δωρεάν νηπιαγωγείων για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

Δεν είναι σαφές εάν κάποιο από τα δύο funds ήταν ο παραλήπτης των 120 εκατ. δολαρίων. Εκπρόσωποι του Bezos Earth Fund και του Bezos Day One Fund αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Αλλά και ο ίδιος ο Μπέζος δεν έχει αναφερθεί πρόσφατα σε καμία δωρεά στον λογαριασμό του στο Instagram, οπού στο παρελθόν ανακοίνωνε τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα.

Η μυστηριώδης δωρεά είναι το τελευταίο παράδειγμα πασίγνωστου δισεκατομμυριούχου που κρατά τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα «εκτός ραντάρ». Ο Έλον Μασκ δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων σε φιλανθρωπίες το 2021, αλλά δεν είπε πού πήγαν τα χρήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά μπαίνει το δορυφορικό Ιnternet του Elon Musk στην Ελλάδα - Τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider