Lamda: Γιατί επέλεξε τον γαλλικό κολοσσό Bouygues για τον «Marina Tower» - Deals με τους κορυφαίους

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda: Γιατί επέλεξε τον γαλλικό κολοσσό Bouygues για τον «Marina Tower» - Deals με τους κορυφαίους
Η υψηλή τεχνογνωσία, φήμη και εκτεταμένη εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή υψηλών κτηρίων πολυτελών κατοικιών των Γάλλων βασικός λόγος για την παρουσία τους στο Ελληνικό.

Η υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία του γαλλικού κολοσσού Bouygues Group στον τομέα των υποδομών και η δεδομένη στρατηγική επιλογή της Lamda Development και του CEO του ομίλου, Οδυσσέα Αθανασίου, να συνεργαστούν με κορυφαία ονόματα και σχήματα σε όλα τα μέτωπα της μεγάλης ανάπτυξης του Ελληνικού οδήγησαν και στη συνεργασία της εισηγμένης με το δίδυμο των Bouygues και Intrakat όσον αφορά στην ανάδειξη συμβούλου για τον εμβληματικό Πύργο Κατοικίων «Marina Tower».

Ως γνωστόν, η Bouygues με την Intrakat θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού, παρέχοντας πολύτιμη τεχνογνωσία στην κατασκευή ποιοτικών ουρανοξυστών διεθνώς, σε συνδυασμό με εμπειρία σε τοπικό επίπεδο και γνώση της ελληνικής κατασκευαστικής αγοράς.

Ο σύμβουλος θα είναι η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Ιntrakat, μία συνεργασία μεταξύ μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών παγκοσμίως, με εξαιρετική φήμη και εκτεταμένη εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή υψηλών κτηρίων πολυτελών κατοικιών, και μίας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα στον κλάδο των υποδομών και κτηρίων.

Η Bouygues Batiment International, θυγατρική της Bouygues Group, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού και αποτελεί μία από τις κορυφαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, με δραστηριότητα και στις πέντε ηπείρους τα τελευταία 50 χρόνια.

Η Bouygues απασχολεί περισσότερα από 25.000 άτομα, έχει κύκλο εργασιών περίπου 2 δισ. ευρώ και έχει υλοποιήσει εκατοντάδες έργα παγκοσμίως, καλύπτοντας όλους τους τομείς του κατασκευαστικού κλάδου, που περιλαμβάνουν υποδομές, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, ουρανοξύστες και έργα μεγάλης κλίμακας.

Οι δραστηριότητες της Bouygues καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός έργου, από τον σχεδιασμό έως τη μελέτη κατασκευής των έργων, την στρατηγική προμηθειών και την κατασκευή των έργων, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα στην κατασκευή.

Σημαντικά έργα

Από το «Pixel Tower» στην Ταϊλάνδη, ένα έργο ύψους 314 μέτρων που στεγάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, έως το Clement Canopy, το υψηλότερο κτίριο με προκατασκευή που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ύψους 140 μέτρων, το οποίο στεγάζει 505 διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου εκτός του χώρου του εργοταξίου και «συναρμολογήθηκαν» στο εργοτάξιο. Συνολικά η Bouygues έχει κατασκευάσει περισσότερους από 80 ουρανοξύστες παγκοσμίως, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ και άλλες χώρες.

MahaNakhon
Kanal Pantin 
Yyldyz Hotel

Ο Marina Tower

Η κοινοπραξία θα συνεργαστεί με τη Lamda Development στη μελέτη του σχεδιασμού του οικιστικού πύργου στη μαρίνα του Ελληνικού, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλίσει την κατασκευαστική αρτιότητα και ασφάλειά του, αξιοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σχεδιασμού με τη χρήση συστημάτων BIM (Building Information Modeling), ενώ παράλληλα θα μελετήσει την τοπική και παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα για την προμήθεια των πιο ποιοτικών προϊόντων και συστημάτων για τον Πύργο και τους τελικούς αγοραστές. Θα προγραμματίσει επίσης, την κατασκευή των έργων, διασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα και προδιαγραφές κατασκευής στη χώρα, ενώ παράλληλα θα εφαρμόσει αυστηρά πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού που θα κατασκευάσει τον Πύργο.

Όλα αυτά θα γίνουν προσβλέποντας στην εξασφάλιση ορισμένων από τις υψηλότερες πράσινες και περιβαλλοντικές διεθνείς πιστοποιήσεις για τον Πύργο, που θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Τη μελέτη και το σχεδιασμό του εμβληματικού κτηρίου πραγματοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, ενώ ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους.

Η κοινοπραξία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή με τη μορφή του Early Contractor Involvement στη Lamda, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την κατασκευή του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα (Marina Residential Tower), αναφορικά με τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda – Ελληνικό: Οι «κλεισμένες» συμφωνίες, η «κλειδωμένη» χρηματοδότηση και οι ανάρπαστες κατοικίες

Lamda Development - Ελληνικό: Ένας νέος τρόπος ζωής ανοιχτός για όλους γίνεται πραγματικότητα

Lamda: Η κοινοπραξία Bouygues – Intrakat σύμβουλος για τον πύργο κατοικιών «Marina Tower»

gazzetta
gazzetta reader insider insider