Έλον Μασκ: Κι άλλο μυστηριώδες tweet για την προσφορά εξαγοράς του Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Κι άλλο μυστηριώδες tweet για την προσφορά εξαγοράς του Twitter
Η τιμή της μετοχής του Twitter εκτινάχθηκε κατά 27% όταν ο Μασκ ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει μερίδιο 9,2% στο Twitter στις αρχές αυτού του μήνα.

Nέα «τροφή» δίνει ο Έλον Μασκ στις εικασίες πως σκοπεύει να βγάλει σε δημοπρασία τις μετοχές του στο Twitter αν το διοικητικό συμβούλιο αρνηθεί την πρόταση εξαγοράς του 100% με σκοπό να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία.

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla και επικεφαλής της SpaceX δημοσίευσε ένα μυστηριώδες μήνυμα με κενό διάστημα αντί για λέξη, ακολουθούμενο από τη φράση «είναι η νύχτα». Η λέξη που λείπει μπορεί να είναι «Tender», σύμφωνα με τον τίτλο του βιβλίου F. Scott Fitzgerald, ή μπορεί να είναι «Tonight», καθώς ο Μασκ χρησιμοποίησε κενό χώρο με επτά διαστήματα.

Το συνηθισμένο του στυλ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι να εκφράζεται μέσω memes και υπονοούμενων, έχοντας προηγουμένως τουιτάρει «αρπάξτε τα μιμίδια της παραγωγής» (από το «αρπάξτε τα μέσα της παραγωγής») στο διάστημα μεταξύ της αρχικής επένδυσης του στο Twitter και της δημοσιοποίησης της από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, αρέσκεται σε αναφορές στον αριθμό 420 που υποδηλώνει το κάπνισμα μαριχουάνας, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς του για 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Η ανάρτησή του μπορεί επίσης να ήταν μια αναφορά στην ημερομηνία, 20 Απριλίου.

Η τιμή της μετοχής του Twitter εκτινάχθηκε κατά 27% όταν ο Μασκ ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει μερίδιο 9,2% στο Twitter στις αρχές αυτού του μήνα και αργότερα κλιμάκωσε το ενδιαφέρον του με μια αυτόκλητη πρόταση 43 δισ. δολαρίων για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη απάντηση, αλλά έχει αρχίσει να λαμβάνει αμυντικά μέτρα για να αποτρέψει την εξαγορά.

Το πιο πρόσφατο μήνυμα του Μασκ πριν από την πρόταση μιας πιθανής προσφοράς αφορούσε το ζήτημα της εποπτείας στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι «οι πολιτικές μιας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι καλές εάν το πιο ακραίο 10% αριστερά και δεξιά είναι εξίσου δυσαρεστημένο». Έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 82 εκατομμύρια ακολούθους στην υπηρεσία και έχει κάνει tweet περισσότερες από 17.000 φορές, με τα πρόσφατα μηνύματά του να επικεντρώνονται στο ίδιο το Twitter και πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Μασκ «απειλεί» το Δ.Σ. με μηδενικούς μισθούς, εάν εγκριθεί η πρόταση εξαγοράς

NY Post: Ο Μασκ είναι πρόθυμος να επενδύσει έως και 15 δισ. δικά του για το Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider