Κάμψη στα κέρδη της Ericsson στο α' τρίμηνο λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάμψη στα κέρδη της Ericsson στο α' τρίμηνο λόγω της κρίσης στην Ουκρανία
Τα κέρδη της Ericsson ανήλθαν σε 2,94 δισ. σουηδικές κορώνες έναντι 3,17 δισ. στο α' τρίμηνο του 2021.

Κάτω από τις προβλέψεις διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Ericsson για το α' τρίμηνο του 2022, με τη σουηδική εταιρεία να δέχεται πλήγμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ποσό των 900 εκατ. σουηδικών κορωνών (94 εκατ. δολάρια) που «έβγαλε στην άκρη» λόγω της αποχώρησης της από την αγορά της Ρωσίας.

Τα κέρδη της Ericsson ανήλθαν σε 2,94 δισ. σουηδικές κορώνες έναντι 3,17 δισ. στο α' τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 4,07 δισ.

Τα έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 55,06 δισ. σουηδικές κορώνες, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 54,14 δισ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε σημαντικές πωλήσεις εξοπλισμού για το δίκτυο 5G σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το MarketWatch.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Ericsson έχει υποστεί σημαντικές απώλειες από την αρχή του έτους, μετά από την αποκάλυψη για το ότι χρηματοδοτούσε μέλη των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ericsson αναστέλλει κάθε δραστηριότητα στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider