JP Morgan: Στα 2,63 δολάρια τα κέρδη ανά μετοχή - Πλήγμα 524 εκατ. από τις ρωσικές κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Στα 2,63 δολάρια τα κέρδη ανά μετοχή - Πλήγμα 524 εκατ. από τις ρωσικές κυρώσεις
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 31,59 δισ. δολάρια, από 30,86 δισ. δολάρια, που ανέμεναν οι αναλυτές της Refinitiv.

Χαμηλότερα κέρδη, σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακοίνωσε η JP Morgan το πρώτο τρίμηνο του 2022, με τη μετοχή της να υποχωρεί πάνω από 1% προσυνεδριακά.

Τα κέρδη μειώθηκαν στα 8,28 δισ. δολάρια, ή 2,63 δολ. ανά μετοχή, από τα 14,3 δισ. δολάρια, ή 4,50 δολ. ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 30,7 δισ. δολάρια από τα 32,27 δισ. δολάρια. Αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 2,72 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 30,59 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, βάσει παγίων, προειδοποίησε για τις οικονομικές προκλήσεις στον ορίζοντα, ανακοινώνοντας πλήγμα 524 εκατ. δολαρίων από δραστηριότητες της αγοράς που επηρεάστηκαν από τις κυρώσεις της Ρωσίας.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι για την οικονομία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα - οι ισολογισμοί καταναλωτών και επιχειρήσεων καθώς και οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν σε υγιή επίπεδα - αλλά βλέπουμε σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις στο μέλλον, λόγω του υψηλού πληθωρισμού, των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και του πολέμου στο Ουκρανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμς Ντάιμον.

Η JPMorgan Chase έδωσε το πράσινο φως για νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 30 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider