Public Group: Επενδυτικό πλάνο 70 εκατ. ευρώ - Στο επίκεντρο εξαγορές και καινοτομία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Public Group: Επενδυτικό πλάνο 70 εκατ. ευρώ - Στο επίκεντρο εξαγορές και καινοτομία
Με 20 εκατ. ευρώ ενισχύει το επενδυτικό πλάνο του Public Group ο όμιλος Olympia. Σε αναζήτηση scale up νεοφυών επιχειρήσεων - Μεγαλώνει το tech hub της εταιρείας.

Με νέα κεφάλαια, ύψους 20 εκατ. ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε προαναγγελθείσες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει να ενδυναμώσει την παρουσία του το Public Group, θέτοντας υπό την ομπρέλα του ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτόμων scale-up εταιρειών και αναπτύσσοντας ένα εσωτερικό tech hub που θα επικεντρωθεί σε καινοτόμες λύσεις αγορών. Στόχος να ενισχυθεί η δυναμική του Ομίλου και να προσφέρει στους καταναλωτές μια νέα συναρπαστική, omnichannel εμπειρία αγορών, μέσα από καινοτόμες λύσεις που θα αναπτύξει για τον κλάδο του retail.

Σε αναζήτηση scale up νεοφυών επιχειρήσεων

Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος έχει ήδη προβεί σε εξαγορές, στρατηγικές συνεργασίες και συμμετοχές σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η πρόσφατη επένδυση στην iRepair, μια από τις κορυφαίες εταιρείες επισκευαστικών κέντρων ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, ή η συμμετοχή του στο Douleutaras.gr, η οποία θα εξασφαλίσει στους πελάτες Public πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα οικιακών υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή μάλιστα, το Public Group συμμετέχει και στην VentureFriends, το venture fund που επενδύει σε Seed και Series A startups, δίνοντας έμφαση στους τομείς του PropTech, FinTech, Marketplaces, TravelTech και SaaS.

Για την συνέχεια αναμένονται νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες σε scale-up επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς Retail Tech & eCommerce, Fintech, Logistics, Digital Payments, EdTech, καθώς και Entertainment & Analytics, οι οποίες θα ενταχθούν στην ομπρέλα του Public Capital Partners.

Η εταιρεία εξετάζει κυρίως εταιρίες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, ενώ βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης ή επέκτασης (scale-up).

Το εσωτερικό tech hub Public Next

Πέρα από τις επενδύσεις βέβαια, το Public ποντάρει και στην in-house ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Για το σκοπό αυτό μάλιστα έχει ήδη αναπτυχθεί ειδική ομάδα προγραμματιστών, ονόματι Public Next, που παράγουν την καινοτομία, με έμφαση εφαρμογές για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η ομάδα αριθμεί ήδη 50 εργαζόμενους και στόχος είναι αυτοί να φτάσουν τους 100 το προσεχές διάστημα αναπτύσσοντας πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές, που εκτείνονται από τον τομέα του fintech μέχρι αυτόν του last mile.

Με τους δύο αυτούς τρόπους η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα επιταχύνει την ψηφιακή μετάβαση των Public, χτίζοντας την ιδανική physital εμπειρία του μέσα από το δίκτυο των 70 καταστημάτων, την πλατφόρμα marketplace και τις υποδομές logistic της εταιρείας.

«Με το Public Group, στόχος μας είναι να φέρνουμε διαρκώς νέες προτάσεις που απαντούν στις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Συνδυάζοντας τεχνολογία, ταλέντο και επιχειρηματικότητα σε ένα οικοσύστημα επενδυτικών πρωτοβουλιών και στρατηγικών συνεργασιών, το Public Group συμπληρώνει δυναμικά τις υπηρεσίες που προσφέρει το Public με νέες, tech-based λύσεις ή πλατφόρμες, χτίζοντας έτσι μια πραγματικά καινούργια εμπειρία αγορών. Και δεν σταματάμε εδώ. Αναπτύσσουμε το δικό μας tech hub και επιταχύνουμε την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών και συστημάτων, μεταμορφώνοντας την εμπειρία των εργαζομένων και των πελατών μας. Το Public Group αναπτύσσεται διαρκώς, για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία», ανέφερε σχετικά ο CEO του Public Group, Ρόμπυ Μπουρλάς.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κοινωνικές εξελίξεις, συνδυαστικά με την τεχνολογική ανάπτυξη, επιτάχυναν σημαντικές αλλαγές στη ζωή και τις επιθυμίες των καταναλωτών, που πλέον αναζητούν προσωποποιημένες εμπειρίες για κάθε τους ανάγκη, σε κάθε διαφορετική στιγμή της ζωής τους. Δημιουργήσαμε το Public Group για να βρεθούμε κοντά τους, ακριβώς εκεί που μας χρειάζονται, με τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αντλώντας απ’ ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική scale-up σκηνή αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνει το δικό μας tech hub, το Public Next, αξιοποιούμε τα καλύτερα μυαλά και τις καλύτερες ιδέες, ώστε να κάνουμε την καινοτομία καθημερινότητα για τους πελάτες μας. Έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όσων μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους, διαμορφώνοντας μαζί τους το μέλλον του retail στην Ελλάδα και την Κύπρο», προσέθεσε ο Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brand & Customer του Public Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shopflix και ecouriermarket.com αμφισβητούν τα Skroutz.gr και Public.gr  -Ξεκινά ο «πόλεμος» των marketplace

Public: Αποκτά μερίδιο 50% στην iRepair

Ο Όμιλος Olympia επενδύει 50 εκατ. ευρώ στο νέο Public Group

gazzetta
gazzetta reader insider insider