Κίνα: Κατεβάζει «ρολά» το gigafactory της Tesla στη Σαγκάη λόγω του νέου lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Κατεβάζει «ρολά» το gigafactory της Tesla στη Σαγκάη λόγω του νέου lockdown
Στην διακοπή της παραγωγής στο gigafactory που διατηρεί στη Σαγκάη προχωράει η Tesla, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε στην κινεζική μεγαλούπολη εν μέσω ενός νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ανάγκασε την αμερικανική εταιρεία να αναστείλει την λειτουργία των εγκαταστάσεών της στην περιοχή.

Στην διακοπή της παραγωγής στο gigafactory που διατηρεί στη Σαγκάη προχωράει η Tesla, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε στην κινεζική μεγαλούπολη εν μέσω ενός νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ανάγκασε την αμερικανική εταιρεία να αναστείλει την λειτουργία των εγκαταστάσεών της στην περιοχή.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι εγκαταστάσεις της Tesla θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον για την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, ενώ προς το παρόν δεν είναι σαφές αν το μέτρο θα παραταθεί προσωρινά και για περισσότερες ημέρες, ενώ χθες Κυριακή το Bloomberg News ανέφερε πως ούτε οι εργαζόμενοι στο gigafactory έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία του gigafactory της Tesla στη Σαγκάη είχε διακοπεί ακόμα δύο φορές τον τελευταίο μήνα εξαιτίας της εφαρμογής μέτρων περιορισμού που συνδέονται με τον κορονοϊό, καθώς η ασιατική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας από τους πρώτους μήνες του 2020, κυρίως εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του ιού.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, το gigafactory της Tesla στη Σαγκάη έχει τη δυνατότητα παραγωγής περισσότερων από 2.000 οχημάτων ημερησίως, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Επιβατηγών Οχημάτων της Κίνας.

Σημειώνεται τέλος, πως την Κυριακή η κυβέρνηση της Σαγκάης ανακοίνωσε την απόφαση να επιβάλλει lockdown στην πόλη των 25 εκατ., το οποίο θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις, ενώ μεταξύ άλλων οι δημόσιες συγκοινωνίες θα κατεβάσουν ρολά, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν εξ αποστάσεως και θα απαγορευτούν όλες οι μη απαραίτητες μετακινήσεις των πολιτών.

Η αρχή θα γίνει από σήμερα με 11 εκατ. πολίτες να τίθενται σε περιορισμούς για τέσσερις ημέρες, ενώ η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα αφορά σε 14 εκατ. κατοίκους τους κινεζικής μεγαλούπολης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο αλλάζει το μέλλον του «γίγαντα» των EV

Ο πληθωρισμός «χτυπάει» την Tesla - Αυξήσεις στις τιμές των οχημάτων σε ΗΠΑ, Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider