Ο Έλον Μασκ αφήνει να εννοηθεί πως τα Tesla θα ακριβύνουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ αφήνει να εννοηθεί πως τα Tesla θα ακριβύνουν
Ενώ οι λάτρεις των Tesla μπορούν να πανηγυρίζουν που δεν χρειάζεται να πληρώνουν το ακριβό φυσικό αέριο, δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν εντελώς να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ενώ οι λάτρεις των Tesla μπορούν να πανηγυρίζουν που δεν χρειάζεται να πληρώνουν το ακριβό φυσικό αέριο, δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν εντελώς την επιπλέον επιβάρυνση.

Ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και η εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX «έχουν βρεθεί τελευταία αντιμέτωπες με σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις όσον αφορά τις πρώτες ύλες και τα logistics».

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, η Tesla αύξησε τις τιμές ορισμένων μοντέλων στις ΗΠΑ και την Κίνα κατά περισσότερα από 1.000 και 1.500 δολάρια αντίστοιχα.

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι η Tesla «δεν είναι η μόνη» που αγωνίζεται να συγκρατήσει τις πιέσεις στις τιμές, επικαλούμενος ένα άρθρο που ανέφερε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε τις τιμές των εμπορευμάτων στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2008.

Η ανταγωνίστρια της Tesla, Rivian, αύξησε επίσης τις τιμές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά χρειάστηκε να υποχωρήσει μετά από παράπονα πελατών και επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider