Stellantis, Mercedes-Benz και TotalEnergies επενδύουν 7 δισ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο μπαταριών EV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis, Mercedes-Benz και TotalEnergies επενδύουν 7 δισ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο μπαταριών EV
Στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην Ιταλία προχωρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Stellantis και Mercedes-Benz μαζί με τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην Ιταλία προχωρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Stellantis και Mercedes-Benz μαζί με τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Πιο αναλυτικά, η κοινοπραξία των τριών εταιρειών Automotive Cells Company υπέγραψε στις 21 Μαρτίου το σχετικό μνημόνιο κατανόησης με την ιταλική κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει την μετατροπή μίας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής της Stellantis στο Termoli της νότιας Ιταλίας σε εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δημιουργία της μονάδας θα αυξήσει στα τρία τον αριθμό των εργοστασίων μπαταριών της Stellantis στην Ευρώπη, καθώς τους προηγούμενους μήνες η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει την κατασκευή ακόμα δύο αντίστοιχων μονάδων σε Γαλλία και Γερμανία.

Σύμφωνα με την Automotive Cells Company, το ύψος της συνολικής επένδυσης θα ανέλθει στα 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το ιταλικό δημόσιο, κατόπιν σχετικής συμφωνίας της ιταλικής κυβέρνησης με την κοινοπραξία.

Η βιομηχανική χωρητικότητα της νέας μονάδας αναμένεται να διαμορφωθεί στις 40 GWh, μέγεθος αντίστοιχο με την χωρητικότητα των μονάδων σε Γαλλία και Γερμανία, καθώς οι τρεις εταίροι έχουν δεσμευθεί να αυξήσουν τη βιομηχανική χωρητικότητα των νέων μονάδων σε τουλάχιστον 120 γιγαβατώρες έως το 2030 με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγή μπαταριών υψηλής απόδοσης επόμενης γενιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Stellantis αναστέλλει τις εξαγωγές αυτοκινήτων στη Ρωσία και σταματάει τις ρωσικές εισαγωγές

Η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι θα διακόψει κάθε αγορά πετρελαίου ρωσικής προέλευσης

Η Mercedes-Benz ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider