ΟΤΟΕ: «Άγονη η τρίτη συνάντηση για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΟΕ: «Άγονη η τρίτη συνάντηση για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση»
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών για τα μισθολογικά και τα θεσμικά θέματα της κλαδικής ΣΣΕ απέχουν πολύ από τις διεκδικήσεις της ΟΤΟΕ».

«Άγονη αναδείχτηκε η τρίτη συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) ΟΤΟΕ-τραπεζών, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022, μέσω τηλεδιάσκεψης», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών για τα μισθολογικά και τα θεσμικά θέματα της κλαδικής ΣΣΕ απέχουν πολύ ακόμα από τις διεκδικήσεις της ΟΤΟΕ και απερρίφθησαν.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δικαιολόγησαν τις θέσεις τους, επικαλούμενοι τη δύσκολη συγκυρία και τις πρόσθετες αβεβαιότητες που η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν για την οικονομία και για τον κλάδο.

Με επιχειρήματα, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι:

- Η αρνητική συγκυρία, με κύριο γνώρισμα την ανάφλεξη του πληθωρισμού, πλήττει πρώτα και κύρια το εισόδημα των εργαζομένων, κάτι που οφείλουν και επιβάλλεται να λάβουν σοβαρά υπόψη και οι εργοδότες του κλάδου, αλλά και η κυβέρνηση.

- Από τα αποτελέσματα των τραπεζών, τις εκτιμήσεις ξένων οίκων και αναλυτών, αλλά και από τις ίδιες τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των CEOs, επιβεβαιώνονται η σημαντική βελτίωση των βασικών μεγεθών, η βιωσιμότητα και η ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών, καθώς και οι θετικές προοπτικές για την πορεία τους.

- Οι εργαζόμενοι στη 10ετή περίοδο της οικονομικής κρίσης έκαναν σκληρές θυσίες, στηρίζοντας ουσιαστικά τις τράπεζες, όταν αυτές είχαν απόλυτη ανάγκη.

- Τώρα είναι η σειρά των τραπεζών να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους και να στηρίξουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ τονίζει ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις, εντείνει τις ενέργειες ενημέρωσης και κινητοποίησης των Συλλόγων και θέτει τον κλάδο σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΤΟΕ καλεί:

- σήμερα Πέμπτη 17/3/2022, στις 13.30, σε τηλεδιάσκεψη τα διοικητικά συμβούλια όλων των Συλλόγων,

- την Τρίτη 22/3/2022, στις 12.30, σε συνεδρίαση την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ,

- τις τράπεζες να προσέλθουν στην επόμενη συνάντηση, την Τρίτη 22/3/2022, που είναι καθοριστική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις.

Τέλος, η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι παραμένει αταλάντευτη στον στόχο της να διεκδικήσει μέχρι τέλους την υπογραφή μίας ικανοποιητικής, αλλά και αξιοπρεπούς νέας κλαδικής ΣΣΕ, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και στις προκλήσεις των καιρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider