Σχεδόν 2.000 απολύσεις σχεδιάζει η Caterpillar στο Βέλγιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν 2.000 απολύσεις σχεδιάζει η Caterpillar στο Βέλγιο

Η εταιρία κατασκευής βαρέων οχημάτων Caterpillar ανακοίνωσε ότι μπορεί να απολύσει περίπου 2.000 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο, καθώς μελετά το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής σε άλλες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε πέρυσι.

Η εταιρία, που κατασκευάζει μηχανολογικό εξοπλισμό για κατασκευαστικά έργα στο εργοστάσιό της στο Γκοσελί του Βελγίου, είπε ότι ίσως μεταφέρει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Γκρενόμπλ στη Γαλλία και σε άλλες τοποθεσίες εκτός Ευρώπης.

Η Caterpillar ανακοίνωσε πέρυσι τον Σεπτέμβριο ότι θα προχωρήσει στην περικοπή έως και 10.000 θέσεων εργασίας έως το 2018 και ότι ίσως κλείσει ή συνενώσει περισσότερες από 20 παραγωγικές μονάδες σε όλο τον κόσμο καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στους τομείς εξόρυξης και ενέργειας.

Τον Ιούλιο, η Caterpillar είπε ότι η παγκόσμια αβεβαιότητα, η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit και η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία έχουν εντείνει τους κινδύνους, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider