Κίνα: «Κύμα» οργής εναντίον της Starbucks και κατηγορίες για αλαζονική συμπεριφορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Κύμα» οργής εναντίον της Starbucks και κατηγορίες για αλαζονική συμπεριφορά
Στο επίκεντρο της κριτικής από μεγάλη μερίδα των καταναλωτών αλλά και από αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος δέχεται η αλυσίδα Starbucks στην Κίνα.

Στο επίκεντρο της κριτικής από μεγάλη μερίδα των καταναλωτών αλλά και από αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος δέχεται η αλυσίδα Starbucks στην Κίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικότερα, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος μετά τις αποκαλύψεις πως ορισμένα καταστήματα χρησιμοποιούσαν ληγμένα προϊόντα, ένα ακόμα περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή των καταναλωτών, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την διοίκηση της εταιρείας, η οποία διαθέτει περισσότερα από 5.400 καταστήματα στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, δεκάδες χρήστες του Weibo -της κινεζικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης- κατήγγειλαν το προσωπικό και την διεύθυνση ενός υποκαταστήματος της Starbucks στην πόλη Τσονγκκίνγκ -στα νοτιοδυτικά της χώρας- για απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος μίας ομάδας αστυνομικών, από τους οποίους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την είσοδο του καταστήματος, χωρίς να διευκρινίζεται αν προηγουμένως είχε δημιουργηθεί κάποιο άλλο επεισόδιο.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι χρήστες του Weibo, αντίστοιχη ήταν και η απάντηση σε όσους πελάτες έγιναν μάρτυρες του περιστατικού και ζήτησαν εξηγήσεις από την διεύθυνση του καταστήματος.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία απολογήθηκε δημόσια, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση», ενώ από την πλευρά του στέλεχος του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος ανέφερε πως η Starbucks επιδεικνύει «αλαζονική συμπεριφορά»

Όπως τονίζει το Reuters, τα τελευταία χρόνια στην Κίνα έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της ευαισθησίας αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την συμπεριφορά των εταιρειών, ειδικά στις περιπτώσεις που πρόκειται για μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starbucks: Πάνω από 20 εκατ. δολάρια τα χρήματα που έλαβε ο CEO το 2021

Starbucks: Επεκτείνει την δραστηριότητά της στην Κίνα σε συνεργασία με τον κολοσσό Meituan

Κάτω των προσδοκιών τα αποτελέσματα τριμήνου της Starbucks

gazzetta
gazzetta reader insider insider