Νέα ανάκληση οχημάτων της Tesla στις ΗΠΑ - Προβλήματα σε σχεδόν 579.000 αυτοκίνητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ανάκληση οχημάτων της Tesla στις ΗΠΑ - Προβλήματα σε σχεδόν 579.000 αυτοκίνητα
Tesla 3
Έχουν σημειωθεί πάνω από 10 μαζικές ανακλήσεις οχημάτων της Tesla στις ΗΠΑ τους τελευταίους 4 μήνες.

Σε νέα ανάκληση οχημάτων της Tesla στην αγορά των ΗΠΑ προχωρούν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές, με την εθνική επιτροπή Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) να ανακαλεί 578.607 αυτοκίνητα της εταιρείας του Έλον Μασκ λόγω προβλημάτων στα συστήματα ασφαλείας.

Η ανάκληση αφορά προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος Boombox των οχημάτων, με την NHTSA να σημειώνει πως λόγω των βλαβών ενδέχεται οι πεζοί να μην αντιληφθούν κίνδυνο από τα οχήματα. H NHTSA σημειώνει στη σχετική έκθεση της πως τα οχήματα της Tesla δεν πληρούν τους κανόνες για τις ηχητικές προειδοποιήσεις που χρειάζονται κατ' ελάχιστον για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ανάκληση γίνεται σε οχήματα Model S, Model X και Model Y της Tesla που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2020-2022 και σε οχήματα Model 3 που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2017-2022.

Σύμφωνα με το Reuters, έχουν σημειωθεί πάνω από 10 μαζικές ανακλήσεις οχημάτων της Tesla στις ΗΠΑ τους τελευταίους 4 μήνες, με πολλά από αυτά τα οχήματα να παρουσιάζουν προβλήματα στο λογισμικό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Ανακαλούνται περισσότερα από 26.600 οχήματα εξαιτίας προβλημάτων στο λογισμικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider