Pfizer: Αίτηση στον FDA για έγκριση του εμβολίου και σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Αίτηση στον FDA για έγκριση του εμβολίου και σε παιδιά κάτω των 5 ετών
Ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, ανέφερε πως «οι νοσηλείες των παιδιών με κορονοϊό κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ αυξάνονται».

Αίτημα προς τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για να επεκταθεί η χρήση του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού και στα παιδιά κάτω των 5 ετών κατέθεσαν οι Pfizer/BioNTech.

Το αίτημα των φαρμακευτικών εταιριών, που άρχισαν ήδη να καταθέτουν τα πρώτα δεδομένα κλινικών ερευνών που διεξάγουν, ζητά από τον FDA να γίνει έγκριση της χρήσης για την παροχή δύο δόσεων του εμβολίου στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, ενώ στη συνέχεια θα κατατεθεί το αίτημα και για την έγκριση της τρίτης δόσης των σκευασμάτων.

Ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, ανέφερε σε δήλωση του πως «καθώς οι νοσηλείες των παιδιών με κορονοϊό κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ αυξάνονται, ο κοινός μας στόχος με τον FDA είναι να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενες νέες μεταλλάξεις και να παρέχουμε στους γονείς τη δυνατότητα να προστατέψουν τα παιδιά τους από τον ιό».

Pfizer και BioNTech αναμένεται να ολοκληρώσουν την τελική πρόταση τους για εμβολιασμό των παιδιών κάτω των 5 ετών με τις δύο δόσεις τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το CNBC.

Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες έθεσαν για πρώτη φορά στον FDA το ζήτημα εμβολιασμού των παιδιών κάτω των 5 ετών όταν προέκυψε η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, που προκάλεσε αύξηση των νοσηλειών για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο, ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, Άντονι Φάουτσι, ανέφερε πως ελπίζει ότι ο FDA θα εγκρίνει τη χορήγηση των εμβολίων σε παιδιά κάτω των 5 ετών τον Φεβρουάριο, προσθέτοντας πως πιθανά τα παιδιά θα χρειαστούν και ενισχυτική δόση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FDA: Εγκρίθηκε η κυκλοφορία του χαπιού της Pfizer ενάντια στον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider