Μυτιληναίος: «Καπαρώνει» τον οδοφωτισμό της Αθήνας με προσφορά 52,3 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυτιληναίος: «Καπαρώνει» τον οδοφωτισμό της Αθήνας με προσφορά 52,3 εκατ. ευρώ
Επισήμως στον όμιλο Μυτιληναίου οδεύει ο διαγωνισμός που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αυτοματοποίηση του Συστήματος Οδοφωτισμού».

Επισήμως στον όμιλο Μυτιληναίου, όπως είχε αποκαλύψει το insider, οδεύει ο μεγάλος διαγωνισμός, ύψους 53,65 εκατ. ευρώ, που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αυτοματοποίηση του Συστήματος Οδοφωτισμού».

Προ ημερών μόλις συνεδρίασε εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με θέμα και τη «Λήψη απόφασης για την έγκριση του Πρακτικού - Γνωμοδότησης της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Προσφορών της ηλεκτρονικής, ανοικτής διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης άνω των ορίων, για την “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ & ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ”, εκτιμώμενης αξίας 53.655.680,40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, που αφορά στο στάδιο αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς και στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου».

Όπως από καιρό έχουμε αναφέρει, επί της ουσίας τη σύμβαση διεκδίκησαν Μυτιληναίος και Μεσόγειος (που πάντως συνεργάζονται σε άλλα επιχειρηματικά μέτωπα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων) με τη δεύτερη όμως να τίθεται εκτός συνέχειας του διαγωνισμού καθώς δεν πληρούσε κάποιους όρους. Η Οικονομική Επιτροπή εξέτασε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού (τεχνική προσφορά, οικονομική, διευκρινήσεις κ.α.) και κατέληξε στην ανάδειξη του οικονομικού φορέα «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ως προσωρινού αναδόχου με βάση το κριτήριο ανάθεσης της πλέον συμφέρουσας από οικονομικής άποψης προσφοράς. Η Μυτιληναίος έδωσε συνολική προσφορά 52.367.944,05 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ 10,13 εκατ.).

Βάσει της προκήρυξης που είχε αναφέρει παλιότερα το insider, αντικείμενο της Δημόσιας Σύμβασης Προμήθειας και Παροχής Υπηρεσιών (Μεικτή Σύμβαση), είναι:

  • Η προμήθεια και τοποθέτηση 43.678 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων, για την αντικατάσταση των υφισταμένων, η προμήθεια και τοποθέτηση ασύρματων ελεγκτών φωτιστικών εξοπλισμών για την διαχείριση και τον έλεγχο του οδοφωτισμού και η εκτέλεση μετρήσεων πεδίου, ρύθμιση απαιτούμενων επιπέδων φωτισμού, καθώς και η λειτουργία του συστήματος φωτισμού, και ο προγραμματισμός της πλατφόρμας IoT.
  • Η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου και συστήματος οδοφωτισμού και οι υπηρεσίες υποστήριξης και αποκατάστασης βλαβών φωτιστικών σε βάθος δεκαετίας.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 12 έτη. Δυο έτη για την προμήθεια του αντικειμένου της σύμβασης και τις απαιτούμενες εργασίες και 10 έτη για παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος. Κατά τη διάρκεια των δυο ετών της εγκατάστασης ο ανάδοχος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των τμημάτων της σταδιακής εγκατάστασης. Φορείς χρηματοδότησης της σύμβασης είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, «βάσει του κόστους του κύκλου ζωής των προσφερόμενων προϊόντων με χρήση προσέγγισης κόστους-αποτελεσματικότητας συναρτήσει της βέλτιστης σχέση ποιότητας – τιμής η οποία προσδιορίζεται από την κοστολόγηση του κύκλου ζωής του προϊόντος σε ορίζοντα 10ετίας και της τεχνικής αξιολόγησης του προσφερόμενου εξοπλισμού με βάση συγκεκριμένα κριτήρια – απαιτήσεις και σύμφωνα με την κατάθεση της οικονομικής προσφοράς (ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 52.367.944,05 ευρώ) του σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΟΜΑΔΑ Α1: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: προσφορά 34.954.307,84, συν ΦΠΑ (24%) 8.389.033,88, άρα σύνολο Ομάδας Α1 προσφορά 43.343.341,72 ευρώ.

Α2: ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1.309.743,20 ευρώ, συν ΦΠΑ (24%) 314.338,37 ευρώ, άρα Σύνολο Ομάδας Α2 1.624.081,57 ευρώ.

ΟΜΑΔΑ Β: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ: προσφορά 5.968.161,90 ευρώ, συν ΦΠΑ 1.432.358,86 ευρώ, άρα Τελικό Σύνολο 7.400.520,78 ευρώ.

Πλέον, ο διαγωνισμός περνάει στο επόμενο στάδιό του, δηλαδή την υποβολή των δικαιολογητικών κατακύρωσης μετά την κοινοποίηση της σχετικής έγγραφης ειδοποίησης στον προσωρινό Ανάδοχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider