TikTok: Εξετάζει τις προοπτικές για μια πιθανή Αρχική δημόσια προσφορά (IPO)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TikTok: Εξετάζει τις προοπτικές για μια πιθανή Αρχική δημόσια προσφορά (IPO)
Έχει ενεργούς χρήστες κοντά στο 1 δισεκατομμύριο μηνιαίως το τελευταίο έτος

Το ενδεχόμενο να κάνει την Αρχική Δημόσια Εγραφή του (IPO) στην αγορά του Χονγκ Κονγκ εντός του 2022, «εξετάζει» ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα των τελευταίων χρόνων, το TikTok, ​​​​​​σύμφωνα με την CapitalPanda.

Με ενεργούς χρήστες κοντά στο 1 δισεκατομμύριο μηνιαίως το τελευταίο έτος, το TikTok αποτελεί μια εφαρμογή κατάλληλη τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία και τη δημοσίευση σύντομων βίντεο.

Αρχικά, κυκλοφόρησε με το όνομα Douyin τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Κίνα. Το 2017, άρχισε να εξαπλώνεται διεθνώς, καθώς κυκλοφόρησε από την κινεζική εταιρεία ByteDance για αγορές εκτός Κίνας. Στη συνέχεια «διασπάστηκε» στο TikTok και το Douyin, εφαρμογές που χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό, ωστόσο υποστηρίζουν διαφορετικά πρωτόκολλα δικτύου για τη συμμόρφωση με τους κινεζικούς περιορισμούς λογοκρισίας. Το TikTok είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στο App Store ή στο Google Play. Τον Νοέμβριο του 2017, η ByteDance εξαγόρασε την εταιρεία Musical.ly με έδρα τη Σαγκάη. Μετά τη συμφωνία, το TikTok εξελίχθηκε σταδιακά σε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, ιδίως μεταξύ των Αμερικανών εφήβων.

Αρχική δημόσια προσφορά

Το τελευταίο διάστημα η κινεζική κυβέρνηση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά παρέχει στήριξη στις επιχειρήσεις. Κατά συνέπεια, η ByteDance οφείλει μεταξύ άλλων να προσπεράσει τα εμπόδια και τις ανησυχίες που εμφανίζονται με τη μορφή κινεζικών κανονισμών. Οι Κινέζοι ανταγωνιστές όπως η Tencent ή η Alibaba βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα παρόμοιου τύπου. Οι εν λόγω προσπάθειες από το Πεκίνο ενδέχεται να ευθύνονται για την επιβράδυνση στην ανάπτυξή τους, την οποία έχουν ανακοινώσει οι κολοσσοί ως αποτέλεσμα μαζικής καταστολής από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας. Οι κανόνες που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας και αλληλεπίδρασης με τους χρήστες τους ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν ανησυχία για την επερχόμενη Αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της ByteDance. Η προγραμματισμένη εισαγωγή έχει επίσης αναβληθεί πολλαπλώς λόγω ρυθμιστικών πιέσεων. Με βάση τις τελευταίες προβλέψεις για την ByteDance, η εταιρεία πρόκειται να επιχειρήσει μια εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ ή τη Νέα Υόρκη στις αρχές του τρέχοντος έτους. Το χρονοδιάγραμμα της Αρχικής δημόσιας προσφοράς της ByteDance και η αξιοποίηση της κατάλληλης περιόδου χρήζουν εξαιρετικής σημασίας. Οι επενδυτές ενδέχεται να είναι αβέβαιοι και επιφυλακτικοί μετά το φιάσκο με την κινεζική εταιρεία Didi και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Η ByteDance δεν αφορά μόνο το αμφιλεγόμενο TikTok αλλά και άλλα προϊόντα στα οποία η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά οικονομικά κεφάλαια*. Ωστόσο, η Αρχική δημόσια προσφορά της είναι μια από τις πιο αναμενόμενες για το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Financial Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ByteDance: Η ιδιοκτήτρια του TikTok διαλύει το επενδυτικό τμήμα της

gazzetta
gazzetta reader insider insider