Άλμα για τα έσοδα της Chevron στο δ' τρίμηνο του 2021 - Κέρδη 5 δισ. δολαρίων παρά την ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα για τα έσοδα της Chevron στο δ' τρίμηνο του 2021 - Κέρδη 5 δισ. δολαρίων παρά την ενεργειακή κρίση
Τα κέρδη αυξήθηκαν σχεδόν 5 φορές από το αντίστοιχο περσινό επίπεδο αλλά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σε ετήσιο επίπεδο τα έσοδα της Chevron για το δ' τρίμηνο του 2021, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός από την αύξηση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα, τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις της Chevron διαμορφώθηκαν σε 45,86 δισ. δολάρια έναντι 24,84 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 45,33 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη και η αντίδραση της μετοχής

Τα κέρδη της εταιρείας άγγιξαν τα 5 δισ. δολάρια, αυξημένα σχεδόν 5 φορές από το αντίστοιχο περσινό επίπεδο αλλά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα κέρδη ανά μετοχή να ανέρχονται σε 2,63 δολάρια έναντι ζημιών 33 σεντ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Chevron ανήλθαν σε 2,56 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 3,12 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Chevron κατέγραψε απώλειες 3% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider