Sony Music: Deal που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια - Αγόρασε τα δικαιώματα για τον μουσικό κατάλογο του Μπομπ Ντίλαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony Music: Deal που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια - Αγόρασε τα δικαιώματα για τον μουσικό κατάλογο του Μπομπ Ντίλαν
Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο Ιούλιο, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί. 

Το σύνολο του μουσικού του καταλόγου, με όλη την ηχογραφημένη - μέχρι στιγμής - μουσικής πούλησε στην Sony Music ο Μπομπ Ντίλαν, με το CNN να αναφέρει πως η συμφωνία είναι κοντά στα 200 εκατ. δολάρια.

Σε ανακοίνωση της, η δισκογραφική εταιρεία περιέγραψε το deal για τα μουσικά δικαιώματα της 60ετούς καλλιτεχνικής πορείας του Ντίλαν ως «συμφωνία ορόσημο» και διευκρίνησε πως οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο Ιούλιο, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί.

Η συμφωνία περιλαμβάνει «το σύνολο του ηχογραφημένου έργου του Μπομπ Ντίλαν από το 1962», από τον πρώτο του δίσκο, μέχρι και τον μουσικό δίσκο που κυκλοφόρησε το 2020, «Rough and Rowdy Ways». Παράλληλα, στο deal περιλαμβάνονται και τα πνευματικά δικαιώματα από πολλαπλές μελλοντικές κυκλοφορίες του Ντίλαν.

Αν και δεν έγινε επίσημα γνωστή η τιμή της συμφωνίας, το περιοδικό Billboard εκτιμά πως η αξία από τις μέχρι στιγμής ηχογραφίσεις ανέρχονται σε περίπου 200 εκατ. δολάρια, με βάση τα έσοδα που φέρνουν.

Να θυμίσουμε πως το Δεκέμβριο του 2020, η Sony Music έκλεισε το μεγαλύτερο deal για την αγορά του συνόλου του έργου ενός καλλιτέχνη, αγοράζοντας τα μουσικά δικαιώματα του Μπρους Σπρίνγκστιν έναντι 500 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sony Music: Deal 500 εκατ. δολαρίων για τα μουσικά δικαιώματα του Μπρους Σπρίνγκστιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider