Η Unilever αναδιοργανώνεται και «ψαλιδίζει» το 15% των διευθυντικών θέσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Unilever αναδιοργανώνεται και «ψαλιδίζει» το 15% των διευθυντικών θέσεων
Παράλληλα, η Unilever «αποσύρει» περίπου 1.500 θέσεις εργασίας και μειώνει κατά 5% τις junior διοικητικές θέσεις. 

Να «ψαλιδίσει» το 15% των διευθυντικών της θέσεων σχεδιάζει η Unilever, για να επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, μετά την «είσοδο» του ακτιβιστή Νέλσον Πελτζ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση του Πελτζ να αποκτήσει μετοχικό ποσοστό στην εταιρεία που παράγει και πουλάει πληθώρα πρϊόντων, από παγωτό μέχρι καλλυντικά έφερε δραστικές αλλαγές στην Unilever, η οποία προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στελεχών.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας σε συνολικά 5 τμήματα, πέρα από το 15% των διευθυντικών της θέσεων, η Unilever «αποσύρει» περίπου 1.500 θέσεις εργασίας και μειώνει κατά 5% τις junior διοικητικές θέσεις.

Παράλληλα, η Unilever έχει αποφασίσει να προχωρήσει στον διαχωρισμό της επιχείρησης Τροφίμων και Ποτών σε δύο διαφορετικές επιχειρηματικές οντότητες, σε μια προσπάθεια να φέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στη λειτουργία τους.

Σκοπός είναι ο καθορισμός νέων στόχων στον κλάδο των τροφίμων, γύρω από πιο υγιείς συνήθειες, ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργίας μίας νέας σειράς φυτικών προϊόντων για την αντικατάσταση των γαλακτοκομικών και των κρεάτων, που μπορεί να φέρει έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2025.

Η εταιρεία απασχολεί συνολικά περίπου 150.000 εργαζόμενους, διεθνώς. Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι περικοπές θέσεων αφορούν σε απολύσεις ή εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider