H Burberry αναμένει ετήσια αύξηση κερδών 35% - Ενίσχυση στην αγορά των πολυτελών brand

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Burberry αναμένει ετήσια αύξηση κερδών 35% - Ενίσχυση στην αγορά των πολυτελών brand
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, οι πωλήσεις για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν 7% σε ετήσια βάση.

Άνοδο κερδών κατά 35% αναμένει η Burberry για το σύνολο της χρήσης συγκριτικά με την προηγούμενη, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις που σημείωσε στα πανωφόρια και στα δερμάτινα είδη αλλά και τη ουσιαστική βελτίωση των πωλήσεων σε Ασία και Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, η διοίκηση της βρετανικής εταιρείας είπε πως οι πωλήσεις θα υπερβούν τις εκτιμήσεις για τη χρήση που λήγει στις 3 Απριλίου, καταγράφοντας αύξηση 35% σε σταθερές ισοτιμίες.

Οι πωλήσεις για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 2021 αυξήθηκαν 7% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg και προέβλεπαν αύξηση των πωλήσεων κατά 5,1%.

Η Burberry σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση πως κατέγραψε περισσότερες πωλήσεις των πολυτελών προϊόντων της σε κανικές τιμές, χωρίς εκπτώσεις, και πως προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους πελάτες.

Μετά από την ανακοίνωση, η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφει κέρδη άνω του 4%.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, καταγράφεται σημαντική ενίσχυση στην αγορά των πολυτελών brand.

Χθες η Prada ανακοίνωσε ετήσια αποτελέσματα για το 2021 που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η Richemont, που έχει το brand της Cartier, ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη πως οι πωλήσεις της για την περίοδο των Χριστουγέννων του 2021 έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider