H AstraZeneca χαιρετίζει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για αγορά επιπλέον 500.000 δόσεων Evusheld

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H AstraZeneca χαιρετίζει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για αγορά επιπλέον 500.000 δόσεων Evusheld
Το σκεύασμα αποτελεί έναν συνδυασμό αντισωμάτων μακράς δράσης (LAAB) για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19.

Την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για αγορά επιπλέον 500.000 δόσεων Evusheld (tixagevimab συσκευασμένο με cilgavimab) χαιρετίζει με δελτίο Τύπου της η AstraZeneca. Το σκεύασμα αποτελεί έναν συνδυασμό αντισωμάτων μακράς δράσης (LAAB) για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19. Η παράδοση των επιπλέον 500.000 δόσεων αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ακολουθώντας την προηγούμενη κυβερνητική συμφωνία για την αγορά 700.000 δόσεων Evusheld.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η Iskra Reic, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, Vaccines and Immune Therapies (Εμβόλια και Ανοσοθεραπεία) της AstraZeneca, δήλωσε: «Η σημερινή συμφωνία θα προσφέρει προστασία σε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να λαμβάνουν περιορισμένη ή καθόλου προστασία από εμβόλια και επί του παρόντος έχουν λίγες επιλογές ενόψει της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Το Evusheld είναι η μόνη θεραπεία με αντισώματα που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για προφύλαξη πριν από την έκθεση στον ιό και μία από τις δύο μόνο εγκεκριμένες θεραπείες με αντισώματα που εμφανίζουν εξουδετερωτική δράση έναντι της Omicron και όλων των άλλων παραλλαγών».

Η AstraZeneca καταλήγει πως πρόσθετες λεπτομέρειες για τη συμφωνία θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider