King Soopers: Σε απεργία χιλιάδες εργαζόμενοι σε 80 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
King Soopers: Σε απεργία χιλιάδες εργαζόμενοι σε 80 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε σχεδόν 80 καταστήματα που διατηρεί η King Soopers -θυγατρικής της Kroger Co- εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων, διαμαρτυρόμενα για τους χαμηλούς μισθούς και τις υγειονομικές συνθήκες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε σχεδόν 80 καταστήματα που διατηρεί η King Soopers -θυγατρικής της Kroger Co- εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων, διαμαρτυρόμενα για τους χαμηλούς μισθούς και τις υγειονομικές συνθήκες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters< στην απεργία υπολογίζεται πως συμμετέχουν περίπου 8.000 εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, λίγες ώρες αφότου κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων σε αμερικανικές εταιρείες, μετά από αυτές που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στις Kellogg's και Deere, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις, οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση των μισθών κατά τουλάχιστον 6 δολάρια/ώρα για όλους, ενώ η τελευταία προσφορά της διοίκησης προέβλεπε αυξήσεις κατά 4,5 δολάρια/ώρα για ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Επαναλειτουργεί μετά από 3 εβδομάδες το βασικό εργοστάσιο της Foxconn, προμηθεύτριας της Apple

gazzetta
gazzetta reader insider insider