Rolls-Royce: Αυξημένες κατά 49% οι πωλήσεις οχημάτων εντός του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolls-Royce: Αυξημένες κατά 49% οι πωλήσεις οχημάτων εντός του 2021
Αύξηση της τάξης του 49% σημείωσαν οι πωλήσεις της Rolls-Royce μέσα στο 2021, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εταιρεία κατασκευής πολυτελών οχημάτων που έχει εξαγοραστεί από την γερμανική BMW.

Αύξηση της τάξης του 49% σημείωσαν οι πωλήσεις της Rolls-Royce μέσα στο 2021, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εταιρεία κατασκευής πολυτελών οχημάτων που έχει εξαγοραστεί από την γερμανική BMW.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε στην πώληση συνολικά 5.586 οχημάτων σε περισσότερες από 50 χώρες, αριθμός που συνιστά την καλύτερη επίδοση στα 117 χρόνια της ιστορίας της και αποδεικνύει πως η ζήτηση για πολυτελή οχήματα παγκοσμίως αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τον Torsten Müller-Ötvös, διευθύνουσα σύμβουλο της Rolls-Royce οι πωλήσεις σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών στις περισσότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Αμερικής.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος θα διαφωνούσε ότι το 2021 ήταν η πιο ασταθής, απρόβλεπτη και απαιτητική χρονιά για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε η Müller-Ötvös, συμπληρώνοντας πως «οι προσπάθειες δεν επικεντρώθηκαν τόσο στην εύρεση πελατών, αλλά στην παραγωγή αρκετών οχημάτων ώστε να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση».

Παράλληλα, η CEO της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφερε πως «εάν παραγγείλετε μια Rolls-Royce σήμερα, θα περιμένετε να την παραλάβετε σε περίπου ένα χρόνο από τώρα»

Σύμφωνα με το Reuters, oι πωλήσεις αυτοκινήτων premium και πολυτελείας αυξάνονται ευρύτερα σε βασικές παγκόσμιες αγορές, όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι πανδημικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αφήσει τους πλούσιους καταναλωτές με αρκετά μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider