Telefonica: Περικόπτει 2.700 θέσεις εργασίας μετά από συμφωνία με εργατικά σωματεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Telefonica: Περικόπτει 2.700 θέσεις εργασίας μετά από συμφωνία με εργατικά σωματεία
Σε συμφωνία με εργατικά συνδικάτα και ενώσεις για την περικοπή συνολικά 2.700 θέσεων εργασίας μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% του εργατικού της δυναμικού στην χώρα της Ιβηρικής, ήρθε ο ισπανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Telefonica.

Σε συμφωνία με εργατικά συνδικάτα και ενώσεις για την περικοπή συνολικά 2.700 θέσεων εργασίας μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% του εργατικού της δυναμικού στην χώρα της Ιβηρικής, ήρθε ο ισπανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Telefonica.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Telefonica βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων για το σχέδιο εθελουσίας εξόδου, το οποίο εκτιμάται πως θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζει η εταιρεία σε απαντητική επιστολή της προς το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ο παραπάνω σχεδιασμός θα αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση άνω των 230 εκατ. ευρώ, καθώς η ισπανική εταιρεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μίας ολοένα και πιο ανταγωνιστικής αγοράς.

Η ισπανική εταιρεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών -η οποία απασχολεί συνολικά 114.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και 18.500 εργαζομένους στην Ισπανία- ανέφερε πως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα είναι ανοιχτό για όσους εργαζόμενους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια απασχόλησης στην εταιρεία ή είναι ηλικίας 54 ετών και άνω, ενώ υπογράμμισε πως σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα τεθούν ακόμα πιο αυστηροί περιορισμοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κολομβία: Η Telefonica πουλά το δίκτυο οπτικών ινών στην KKR για 500 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider