Επιχειρήσεις | Διεθνή
24-12-2021 | 16:05

Tesla: Απενεργοποιεί τη λειτουργία «παιχνιδιού» εν ώρα οδήγησης

Newsroom
Μοιράσου το
Tesla: Απενεργοποιεί τη λειτουργία «παιχνιδιού» εν ώρα οδήγησης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Να κάνει αλλαγές στη λειτουργία «παιχνιδιού» συμφώνησε η Tesla, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα του οδηγού και του συνοδηγού να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στην κονσόλα του αυτοκινήτου, την ώρα που το αμάξι βρίσκεται εν κινήσει. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εθνική υπηρεσία Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), η εταιρεία δέχθηκε να κάνει την αλλαγή στο σύστημα, μετά από πληθώρα παραπόνων και καταγγελιών πως η λειτουργία αυτή είναι επικίνδυνη. 

«Η λειτουργία Passenger Play θα είναι κλειδωμένη και μη προσβάσιμη, όσο το όχημα βρίσκεται σε κίνηση», ανέφερε σε ανακοίνωση της η NHTSA.

Παράλληλα, από τις αρχές του μήνα, η National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε επαφές με την Tesla σχετικά με ένα πρόβλημα που εμφανίζουν οι κάμερες του συστήματος αυτόματης οδήγησης «Autopilot», σε ορισμένα από τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας. 

Πρόκειται για οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια, με την εταιρεία να ενημερώνει πως θα αντικαταστήσει τις προβληματικές κάμερες. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόσυρση συγκεκριμένων μοντέλων, αλλά κάνει αντικατάσταση του προϊόντος σε μία συνθήκη «καλής θέλησης» αφού διαπιστωθεί πως όντως υπάρχει πρόβλημα, ανά περίπτωση. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Ακόμη ένα εμπόδιο λίγο πριν πάρουν μπρος οι μηχανές στο Gigafactory της Γερμανίας