HIG: «Έκλεισε» το deal με τις τράπεζες για τα δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HIG: «Έκλεισε» το deal με τις τράπεζες για τα δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη
Το αμερικανικό fund φέρεται να εξαγόρασε τα δάνεια, συνολικού ύψους 95 εκατ. ευρώ, από Πειραιώς και Attica Bank. Είχε προηγηθεί συμφωνία με Eurobank.

Τη συμφωνία εξαγοράς των υπόλοιπων δανείων, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη από τις τράπεζες Πειραιώς και Attica Bank, φέρεται να ολοκλήρωσε το μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό fund HIG.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το fund ολοκλήρωσε προ ημερών με τις δύο πιστώτριες τράπεζες τις διαπραγματεύσεις, αποκτώντας και την δική τους έκθεση στο ξενοδοχειακό γκρουπ που έχει 5 μεγάλες μονάδες στην Κω. Κατά τις ίδιες πηγές, τα δάνεια που εξαγόρασε ανέρχονται στα επίπεδα των 95-100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων μηνών η HIG ολοκλήρωσε και τη συμφωνία αγοράς του δανείου ύψους 53-55 εκατ. ευρώ που είχε η Κυπριώτης στην Eurobank, κίνηση που «άνοιξε τον δρόμο» και για την προώθηση συμφωνίας με τις άλλες πιστώτριες.

Με αυτές τις κινήσεις, ο ξενοδοχειακός όμιλος Κυπριώτη «περνάει» στον έλεγχο του αμερικανικού fund HIG που έχει βλέψεις για την τουριστική αγορά στην Ελλάδα.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως στην Κω, ενώ διαθέτει συνολικά πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι πέντε αστέρων και οι 3 τριών. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Panorama Hotels&Suites, Maris Suites και Aqualand, Hippocrates Villa Resort, αντίστοιχα. Η συνολική δυναμικότητα των εν λόγω εγκαταστάσεων ανέρχεται σε περισσότερες από 5.000 κλίνες και αποτελεί το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο νησί.

Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια βρίσκονταν σε εξέλιξη δικαστικός «αγώνας» ανάμεσα σε πιστωτές και ξενοδοχειακό όμιλο, οι όποιες επαφές για εξεύρεση λύσης (αναδιάρθρωση) δεν είχαν τελεσφορήσει, με συνέπεια οι τράπεζες, με πρώτη την Eurobank, να εκκινήσουν διαδικασίες απεγκλωβισμού από τις μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις του επιχειρηματικού ομίλου. Στην πορεία, η HIG, η οποία έχει «απλώσει δίχτυα» στην ελληνική αγορά (logistics, τουρισμός, ακίνητα κ.α.) εισήλθε στη διαδικασία αγοράζοντας εν τέλει τα δάνεια ύψους 150 εκατ. ευρώ από τις πιστώτριες τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η HIG, τα δάνεια της Χαλυβουργίας (Μάνεσης) και στο βάθος… logistics

gazzetta
gazzetta reader insider insider